Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

23 Iulie 2015
Vizualizari: 1121
Comentează add

Procurorii DIICOT au făcut astăzi zeci de percheziţii în şase judeţe şi în Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional.

Percheziţii DIICOT în Bucureşti şi în şase judeţe

gina-poenaru-botosani

Foto: Facebook.com/PolitiaRomana.

Procurorii DIICOT din Constanţa au făcut astăzi zeci de percheziţii în şase judeţe şi în Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, în care sunt implicaţi români şi coreeni.

Din investigaţiile desfăşurate, a reieşit că în perioada 2012-2015, mai mulţi cetăţeni coreeni şi români, prin intermediul unor societăţi comerciale din România, deţinute sau controlate de aceştia, au contractat diverse lucrări de la şantierul Daewoo din Mangalia, pe care apoi le-au subcontractat unor societăţi fantomă, pentru a evita plata către buget a TVA şi a impozitului pe profit.

Sumele de bani transferate pentru plata lucrărilor subontractate în conturile societăţilor comerciale fantomă erau retrase în numerar de către unii dintre membrii grupului, acestea fiind remise ulterior liderilor.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat de către anchetatori la aproximativ 11 milioane de lei - se precizează în comunicatul DIICOT. 


Etichete percheziţii DIICOTevaziune fiscalăspălare de baniconstituire de grup infracţional organizatdosar penal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live