Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

20 Martie 2013
Vizualizari: 1325
Comentează add

Apartamentul din Paris al directorului general al FMI, Christine Lagarde, a fost percheziţionat de poliţişti francezi în cadrul unei investigaţii privind acte de corupţie.

Percheziţie la locuinţa din Paris a directorului FMI

sorin-solomon

Directorul general al FMI, Christine Lagarde. Foto: Arhivă.

Poliţiştii francezi au efectuat percheziţii miercuri la domiciliul din Paris al directorului general al FMI, Christine Lagarde, în cadrul unei anchete privind preluarea companiei de echipament sportiv Adidas de către banca Crédit Lyonnais, a afirmat Yves Repiquet, avocatul lui Lagarde, relatează AFP.

"Doamna  Lagarde nu are nimic de ascuns", a declarat, pentru AFP, Yves Repiquet, precizând că Christine Lagarde nu a fost audiată în acest stadiu al anchetei

Autorităţile franceze au efectuat o percheziţie la apartamentul de la Paris al directorului general al FMI, Christine Lagarde, în cadrul unei investigaţii privind o plată de 285 milioane de euro de la buget în perioada în care ocupa funcţia de ministru al finanţelor.
   
Investigaţia vizează modul în care Christine Lagarde a gestionat, în 2008, din poziţia de ministru al finanţelor, o plată compensatorie de 285 milioane euro de la bugetul de stat către influentul om de afaceri Bernard Tapie, susţinător al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy.

Tribunalul a condamnat în iulie 2008 consorţiul din care făcea parte banca să-i acorde despăgubiri lui Tapie în valoare de 400 de milioane de euro (cu tot cu dobânzi).  

Justiţia franceză a deschis o anchetă în privinţa acestui arbitraj.

Poliţia a efectuat percheziţii şi la domiciliul şi biroul fostului secretar general de la Elysée, Claude Guéant, al omului de afaceri Bernard Tapie şi al lui Stephane Richard, fostul director de cabinet al lui Lagarde.
   
Există suspiciuni că Lagarde ar fi acţionat ilegal atunci când a aprobat plata.

Şeful FMI neagă că ar fi fost implicată în vreo neregulă.

Christine Lagarde a fost ministru de finanţe al Franţei în perioada 2007-2011, în timpul mandatului lui Nicolas Sarkozy, şi a devenit ulterior director general al FMI.

Poveste veche de 20 de ani

Bernard Tapie, care a fost mult timp activ în afaceri de media, sportive dar şi în politica franceză, a fost dat în judecată de banca Credit Lyonnais în ceea ce priveşte operaţiunile sale de manipulare a vânzării în 1993 a brandului Adidas, unde el era acţionar majoritar, potrivit BBC.

După ce a stat ani în instanţele de judecată, cauza a fost trimisă de Christine Lagarde unei comisii de arbitraj, care în 2007 a aprobat decizia de a acorda daune.

Criticii au spus că acest caz nu ar fi trebui soluţionat prin arbitraj privat, deoarece se aflau banii publici în bancă, care în acel moment era parţial deţinută de stat.


Etichete Christine LagardeParispercheziţieFMINicolas SarkozyAdidas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live