Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Matei

28 Septembrie 2011
Vizualizari: 1577
Comentează add

Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 72 sunt internate în spital după ce au consumat pepeni galbeni contaminaţi cu bacteria Listeria. Numărul victimelor "ar putea creşte", susţin autorităţile sanitare.

Pepeni infestaţi cu Listeria cauzează zeci de victime în SUA

florin-matei

În Statele Unite, responsabili medicali au declarat că pepeni galbeni contaminaţi cu bacteria Listeria au provocat moartea a cel puţin 16 persoane.

Alte peste 70 de persoane au fost contaminate în urma consumului de pepeni galbeni, anunţă BBC.

Un purtător de cuvânt al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a declarat că se aşteaptă ca numărul victimelor să crească din cauza faptului cã simptomele provocate de bacteria Listeria, precum febra, apar în medie cam după patru săptămâni.

"Periaoda de incubaţie lungă este o reală problemă.

"Persoanele care au consumat alimente contaminate în urmă cu o săptămână sau chiar două pot să se îmbolnăvească peste câteva săptămâni", susţine doctorul Robert Tauxe de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Sursa contaminării a fost localizată ca fiind o fermă din statul Colorado.

Aceasta a retras de pe piaţă pepenii, anterior în această lună.

Din 31 iulie au fost raportate cazuri de îmbolnăvire în 18 state americane iar decese au fost înregistrate în Texas, New Mexico şi Maryland.

În 1988, 21 de persoane au murit din cauza unei epidemii de Listeria provenite de la hot-dog iar în 1985, 52 de decese au fost legate de consumul de brânză, notează BBC.

Bacteria Listeria se dezvoltă în diverse medii, la temperatura camerei dar şi în frigider, la temperaturi foarte scăzute, spre deosebire de alţi agenţi patogeni.


Etichete ListeriabacteriepepeniColorado

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live