Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

17 Februarie 2013
Vizualizari: 1363
Comentează add

La rugăciunea "Angelus" a Papei Benedict al XVI-lea din Piaţa San Pietro din Roma se estimează că vor asista duminică 100.000 de persoane.

Penultima apariţie în public a Papei Benedict al XVI-lea

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Papa Benedict al XVI-lea. Foto: Reuters.

100.000 de persoane se estimează că vor asista duminică, în Piaţa San Pietro din Roma, la ora 12.00, la rugăciunea "Angelus", a Papei Benedict al XVI-lea.

La această penultimă apariţie în public a Suveranului Pontif şi-a anunţat prezenţa şi primarul Romei, Gianni Alemanno, cu o delegaţie şi drapelul oraşului.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, conclavul ar putea să înceapă înainte de 15 martie dacă toţi cardinalii vor ajunge la Vatican până la 1 martie.

La 28 februarie ora 17.00, Papa Benedict al XVI lea se va deplasa cu un elicopter la reşedinţa sa de vară de la Castelgandolfo, unde va rămâne pentru două luni.

În acest timp se vor încheia lucrările de renovare la mănăstirea "Mater Ecclesiae", mănăstire care este situată în grădinile Vaticanului şi care până acum a fost destinată numai călugăriţelor.

Papa îşi va duce viaţa retrasă în studiu şi rugăciune, departe de ochii lumii.

Dorinţa de a se întoarce în apropierea Bazilicei Vaticane, potrivit părintelui Ferico Lombardi, "are la bază motive de organizare dar mai ales de comuniune, sprijin şi continuitate spirituală cu succesorul său".


Etichete Papa Benedict al XVI-leaVaticanAngelusrugăciunePiaţa San Pietro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live