Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Corpaci

15 Decembrie 2016
Vizualizari: 1206
Comentează add

De astazi si pina simbata noapte, fanii handbalului pot vota pe site-ul Europeanului feminin de handbal din Suedia cele mai bune jucatoare ale turneului final, pe posturi.

Pentru România, Europeanul de handbal nu s-a încheiat

mugur-corpaci

Foto: swe2016.ehf-euro.com.

Danemarca si-a luat revansa pentru toate frustrarile din ultimul an, ratind medalia la Mondialele pe care le-a organizat in 2015 si participarea la Jo din Brazilia.

De fiecare data, bestia nera pentru nordice a fost Romania.

O echipa fizic prabusita la meciul de miercuri seara de la Helsingborg, o echipa resimtind poate presiunea unei performante exceptionale.

Defensiva a fost depasita de cele mai multe ori, Cristina Neagu prea obosita sa traga fetele dupa ea ca o locomotiva, poarta cu mari carente de pregatire a meciului, iar peste toate o adversara magistrala Danemarca, mult peste ceea ce au aratat tricolorele.

In plus, meciul contra Danemarcei a aratat un selectioner Ambros Martin care nu a apucat sa cunoasca potentialul fiecarei jucatoare din vestiar.

Spaniolul a dat senzatia de multe ori ca nu stie ce variante are la dispozitie cind o piesa sau alta din angrenaj se gripeaza.

Buceschi a fost menajata marti cu Cehia si a evoluat prea putin contra danezelor, desi era singura in stare sa disloce apararea nordica prin patrunderi indviduale.

Cuplul de aparatoare centrale Szucs – Pintea a jucat doar citeva minute impreuna, iar Neagu nu a scapat decit arareori din marcajul strins al lui Tranborg.

Danemarca a dominat meciul de la un capat la altul, doar prima repriza aducind un oarecare echilibru in teren si pe tabela.

Pentru Romania, Europeanul nu s-a incheiat.

Vineri de la ora 16.45, la Goteborg, tricolorele joaca impotriva Germaniei pentru locul al 5-lea.

In semifinale, Danemarca va intilni Olanda, vicampioana mondiala, iar detinatoarea titlurilor mondial si european Norvegia va da piept intr-un clasic al ultimelor 2 decenii cu Franta, vicecampioana olimpica de la Rio de Janeiro.

De astazi si pina simbata noapte, fanii handbalului pot vota pe site-ul Europeanului feminin de handbal din Suedia cele mai bune jucatoare ale turneului final, pe posturi.

Voturile fanilor vor conta in proportie de 40%, restul procentelor fiind acordat unor experti la nivel european.

Printre jucatoarele nominalizate se afla si 3 romance: Cristina Neagu in inter stinga, Oana Manea pe pivot si Gabi Szucs pentru cea mai buna aparatoare.


Etichete handbal feminin romaniadanemarcace handbal suediacristina neagucehiaambros martinOana ManeaGabi Szucs

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live