Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

6 Iulie 2015
Vizualizari: 853
Comentează add

Europarlamentarii români susţin că pentru Grecia va urma o perioadă foarte dificilă, pentru că guvernul elen va trebui să rezolve problema datoriei ţării faţă de creditori.

Pentru Grecia "va urma o perioadă foarte dificilă"

alina-bordeiasu

Foto: flickr.com. 

Europarlamentarii români susţin că pentru Grecia va urma o perioadă foarte dificilă, pentru că guvernul elen va trebui să rezolve problema datoriei ţării faţă de creditorii internaţionali. 

De asemenea, ei sunt de părere că oamenii de rând vor resimţi cel mai puternic efectele crizei.  
 
Europarlamenmtarul PSD Victor Boştinaru spunea că finanţatorii internaţionali vor renunţa să mai investească în Grecia, în condiţiile în care viitorul european al acestei ţări este incert. 
 
De asemenea el preciza că Grecia va intra în zilele următoare într-o situaţie de tensiune economică şi socială fără precedent. 
 
"Inexistenţa rezervelor valutare de către Banca Naţională, ca să poate să ajute guvernul să îşi plătească obligaţiile, şi faptul că băncile sunt lipsite de lichidităţi şi depindeau de finanţarea de la Banca Centrală Europeană", spune Victor Boştinaru. 
 
Eurodeputatul PNL Theodor Stolojan spunea că şi românii care lucrează în Grecia vor fi afectaţi de această criză. 
 
El aprecia că Grecia va trebui să ajungă la o înţelegere cu autorităţile financiare, dacă vrea să rămână în lumea afacerilor internaţionale.  
 
"Creditorii vor trebui să evalueze pontenţialul real al Greciei de a genera venituri, dacă obligaţiile de plată, eşalonate pe ani, corespund cu acest potenţial şi, dacă nu corespund, atunci trebuie luate măsuri fie de a extinde termenele de rambursare a datoriei, fie de a reduce o parte din datorie", Theodor Stolojan.  
 
Este de aşteptat ca şi în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg să aibă loc o dezbatere extraordinară pe situaţia din Grecia.

Etichete GreciaEuroparlamentarii româniEuroparlamenmtarul PSD Victor BoştinaruPNL Theodor StolojanParlamentul European de la Strasbourg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live