Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Simona Şerbănescu

10 Martie 2015
Vizualizari: 6534
Comentează add

Piese de teatru, filme, scenarizări- mereu noi fețe ale aceleiași povești cuprinse într-unul dintre cele mai frumoase romane: Maytreyi.

Pentru că dragostea nu moare niciodată Pentru că dragostea nu moare niciodată - Conține audio

simona-serbanescu

Mircea Eliade si Maitreyi la Chicago.

Un roman care, la aproape 90 de ani de la publicare, a facut inconjurul lumii. Dar a si primit o replica de la chiar eroina lui, la 43 de ani distanta. Doua posturi ale aceleiasi povesti.

O poveste de dragoste tulburatoare, in care realul s-a impletiti cu fabuloasa imaginatie a lui Mircea Eliade. Dar cat a fost adevar si cat a fost dragoste? Cat a acceptat „maestrul” sa recunoasca si cat a ascuns in spatele imaginatiei? O imaginatie care a fascinat si a schimbat destinele celor carora au avut norocul sa-l descopere. Si au facut din asta un vis de urmat.

Va invit sa urmariti un documentar Radio Romania Actualitati realizat impreuna cu Mihaela Gligor- directorul Centrului Pentru Studii Indiene din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca, Stelian Plesoiu si inregistrari realizate in India de lector universitar Traian Penciuc.

Audio: Pentru că dragostea nu moare niciodată.

Manuscrise din arhiva lui Mircea Handoca.

Fotografii: Mihaela Gligor 

 

Etichete exclusiv radiopieseteatruMaytreiMircea EliadedragosteMihaela GligorCentrul Pentru Studii IndieneUniversitatea Babes BolyaiTraian PenciucStelian Plesoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live