Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

27 Septembrie 2020
Vizualizari: 230
Comentează add

Declaraţii ale premierului Ludovic Orban la sediul PNL, după închiderea urnelor în alegerile locale.

Pentru PNL „este o zi istorică”

rador

RADIO ROMÂNIA ACTUALTĂȚI ora 21:03:30.

Ludovic Orban: Bună seara! Daţi-mi voie să începem declaraţia conducerii Partidului Naţional Liberal. Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care au apărat democraţia, care s-au prezentat la vot în vreme de pandemie și care şi-au exprimat voința prin care sunt aleși noii conducători ai comunităților locale și ai consiliilor județene. Le mulțumesc și pentru faptul că la aceste alegeri, românii au arătat un spirit exemplar, au respectat toate regulile de protecție sanitară care au fost instituite și au suportat statul la rând, care, din păcate, a apărut ca urmare a necesității de protejare a sănătății. Le mulțumesc și vreau să felicit toți românii care s-au prezentat la vot și care au asigurat o prezență exemplară la aceste alegeri locale.

Pentru noi, ca Partid Naţional Liberal, este o zi istorică. Pentru prima oară de la Revoluție până astăzi, după 30 de ani, Partidul Național Liberal înregistrează o victorie clară în alegerile locale și pentru prima oară, Partidul Național Liberal bate PSD-ul fără drept de apel. Le mulțumesc tuturor colegilor mei din echipa de campanie, le mulțumesc tuturor colegilor din țară, echipele de conducere județene, echipele de candidați, care au făcut o campanie în condiții extrem de dificile și care au reușit ca împreună cu noi să ducă la realizarea celui mai spectaculos rezultat al Partidului Național Liberal din ultimii 30 de ani. Suntem la a treia victorie în alegeri. Am câștigat alegerile pentru Parlamentul European cu 27%, am câștigat alegerile prezidențiale cu un scor istoric fără drept de apel şi iată că astăzi reușim câștigarea alegerilor locale.

Aceste victorii nu ne determină să ne bucurăm în mod excesiv. Ne vom bucura o zi-două, după care, încărcaţi de răspunderea încrederii acordate de cetățenii români care au ales primarii Partidului Național Liberal, președinții de consilii județene ai Partidului Național Liberal, ne apucăm de treabă, pentru că oamenii ne-au votat pentru programele de dezvoltare cu care ne-am prezentat, oamenii ne-au votat pentru calitatea candidaților, dar mai ales oamenii ne-au votat ca să îmbunătățim viața în fiecare comunitate locală condusă de aleşi locali liberali.

Ca premier, garantez susținerea pentru toate programele de dezvoltare serioase, care într-adevăr duc la creșterea calității vieții, la creșterea nivelului de viață, programe bazate pe investiții, pe soluții inteligente în administrația locală, bazate pe simplificare, pe debirocratizare, pe digitalizare, programele care urmăresc atragerea de investiții, crearea de locuri de muncă și creșterea bunăstării în fiecare comunitate locală. Mă bucur enorm că am eliberat Bucureștiul.

Este o victorie pe care, hai să fim cinstiţi, foarte puţini o aşteptau. Şi nu numai că este o victorie, dar este o victorie clară, care nu lasă loc de comentarii./mnecula/dsirbu/ Bucureştenii, în majoritatea lor, şi-au dorit o schimbare. Bucureștenii şi-au dorit să elibereze Bucureștiul de caracatița PSD care a sufocat întreaga administrație și care a împiedicat dezvoltarea Bucureștiului și realizarea marilor proiecte ale Bucureștiului. Victoria lui Nicușor Dan este o victorie care este rezultatul unui efort depus de Nicușor Dan vreme de cel puțin 12 ani de zile, a unei dedicări față de interesul public și mai ales al unui program realist, prezentat în mod onest, fără promisiuni deșarte, fără angajamente care nu au bază. De asemenea, victoria din București este și rezultatul faptului că noi, ca Partid Național Liberal, deși avem valori în partid, deși aveam capacitatea de a stabili un candidat propriu, am preferat să ne unim și să susținem un candidat care să aibă și sprijinul partenerilor noştri din această campanie.

De asemenea, pe baza rezultatelor pe care le avem, care sunt parțiale - așteptăm confirmarea lor prin procesele verbale ale secțiilor de votare - putem să spunem clar că am câștigat aproximativ 50% dintre consiliile județene, că avem un număr de primari, între 17 și 20 de primari de municipii reședință de județ și că de asemenea, avem un scor de aproximativ 1.500 de primari, dacă nu și mai mult. De asemenea, în ceea ce privește votul politic, Partidul Național Liberal înregistrează un scor fără precedent în istoria sa, un scor care ne onorează, dar un scor care în același timp, ne obligă. Aceste alegeri locale sunt doar începutul unei guvernări locale de succes şi de asemenea, începutul unei guvernări liberale de patru ani, care să schimbe la față profund în bine România. Aceste alegeri locale sunt al treilea pas din cei patru pași importanți și vor fi urmate de alegerile parlamentare, pe care noi le-am stabilit pentru data de 6 decembrie. Închei prin a transmite către toți cei care au fost aleși să înțeleagă votul oamenilor.

Oamenii s-au săturat de sărăcie, oamenii s-au săturat de minciuni, oamenii s-au săturat de lipsa de respect a autorităților, oamenii s-au săturat de promisiuni deșarte. Oamenii au nevoie cu adevărat de administratori pricepuți, de oameni serioși, competenți și cinstiți, care să ducă la bun sfârșit proiectele de dezvoltare de care are nevoie fiecare comunitate locală și România, în ansamblul său. Închei prin a vă spune încă o dată tuturor celor care ați votat: vă mulțumim! Aveți încredere că ceea ce ați făcut astăzi contribuie la evoluția în bine a României!


Etichete (ii)alegeriorban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live