Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

13 Martie 2019
Vizualizari: 1744
Comentează add

În Statele Unite, Pentagonul îşi doreşte pentru anul fiscal 2020 un buget de 718 miliarde de dolari.

Pentagonul doreşte un buget de 718 miliarde de dolari

radu-dobritoiu

Pentagonul a făcut ieri publică propunerea de buget pentru anul fiscal 2020, detaliind planul de investitii al celor 718 miliarde de dolari pe care le cere Congresului. Armata vrea 191 de miliarde de dolari pentru mari investitii în noi sisteme de arme, care să contracareze adversari ca Rusia si China. În propunerea pentru bugetul pe 2020, Pentagonul prevede exercitii militare majore în străinătate, inclusiv "Europe Defender 20" - "Apărătorul Europei 20", transmite din SUA corespondentul RRA Doina Saiciuc.

Fondurile "European Deterrence Initiative" - "Initiativa Europeană de Descurajare" - se vor reduce cu 10 procente. Bugetul initiativei va fi de 5,9 miliarde de dolari. Întrebată în conferinta de presă de ieri, de la Pentagon, dacă reducerea finantării înseamnă că Statele Unite nu mai văd în Rusia o amenintare majoră pentru regiune, Elaine McCusker, adjuncta subsecretarului apărării pentru buget, a răspuns.

Elaine McCusker: Nu, absolut nu. Continuăm să fim angajati fată de parteneriatul nostru NATO. După cum ati văzut în strategia noastră, ne pregătim pentru competitia marilor puteri. Anul trecut am făcut investitii semnificative în Initiativa Europeană de Descurajare, în parte pentru a ne pozitiona trupe si echipamente în acel teatru. Vom avansa acum către desfăsurarea de exercitii. Luăm în considerare, de asemenea, contributii mai mari pentru a împărti costurile apărării.
 


Etichete Exclusiv RadioBuget aparare SUAbugetul apararii SUAcosturi aparare SUAEurope Defender 20Doina Saiciuc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live