Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iulie 2020
Vizualizari: 620
Comentează add

Federația Națională a Pensionarilor cere majorarea pensiilor cu 40 la sută.

Pensionarii amenință cu proteste de stradă

radiojurnal

Foto: Arhivă/Maria Măndiță.

Mai multe federații ale pensionarilor au susținut astăzi o conferință de presă, pe tema nerespectării prevederilor legii privind majorarea punctului de pensie cu 40%. Creșterea ar trebui să intre în vigoare de la 1 septembrie, însă, în prezent, reprezentanții Guvernului discută public despre o majorare de 10%.

Într-o intervenție la RRA, președintele Federației Naționale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, a vorbit despre demersurile pe care le au în vedere.

Preda Nedelcu: Ne adresăm instanței, vom organiza acțiuni de protest în capitală și în țară. Noi avem organizații în toate localitățile, în toate orașele reședință de județ și în celelalte orașe din țară. Ne vom adresa și la organizațiile internaționale ale pensionarilor, informând ce se întâmplă cu majorarea pensiilor noastre. Și ar trebui totuși să se țină seama că prețurile au crescut. Oricum, 10% de fapt nici nu reprezintă o majorare, ar fi trebuit Guvernul să ne dea de la 1 ianuarie, cum prevede Legea 263, creșterea pensiilor cu rata inflației.


Etichete (ii)pensiimajorareproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live