Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Mânzală

22 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1509
Comentează add

Premierul avertizează că un eventual refuz al preşedintelui de a promulga legea bugetului pe 2014 va afecta şi creşterile veniturilor pentru mai mule categorii sociale.

"Pensii neindexate" în caz de nepromulgare a bugetului

mira-manzala

Premierul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

Premierul Victor Ponta îi atrage atenţia preşedintelui Traian Băsescu asupra faptului că un eventual refuz al acestuia de a promulga legea bugetului de stat pe 2014 va afecta atât angajamentele României cu instituţiile financiare internaţionale cât şi creşterile veniturilor prevăzute pentru mai multe catagorii sociale.

"Nu se va putea acorda indexarea pensiilor cu 3,76% în lipsa noului buget, nu se vor putea acorda bursele pentru medicii rezidenţi şi creşterea cu 10% a salariilor pentru cadrele didactice - sunt prevăzute în bugetul pentru 2014.

"În măsura în care acesta este blocat de preşedinte, din păcate, nu avem baza legală pentru a le acorda.

"Nu va putea fi crescut salariul minim de la 800 la 850 de lei şi nu se va putea acorda creşterea cu 5% a venitului minim garantat, a precizat Victor Ponta.

Premierul a avertizat şi că o eventuală nepromulgare a bugetului ar duce la imposibilitatea creşterii gradul de cofinanţare al fondurilor europene.

"Extrem de grav, în lipsa bugetului pe 2014 nu vom putea creşte gradul de cofinanţare al fondurilor europene, grad absolut necesar pentru a se folosi toate programele deja deblocate - contribuţia naţională pentru 2014 reprezintă 5,5 miliarde de lei şi, evident, asta va duce la dezangajarea unor sume importante.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat recent legea bugetului de stat şi a descentralizării. 

Într-un interviu acordat postului de televiziune B 1, şeful statului a afirmat că, dacă actuala majoritate politică nu va renunţa la creşterea accizei la benzină, nu va promulga legea bugetului de stat pe anul viitor.


Etichete Victor PontabugetTraian Băsescuvenituripromulgare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live