Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Miercuri, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Martie 2018
Vizualizari: 382
Comentează add

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader anunţă că autorităţile vor construi două noi penitenciare la standarde europene, cu câte o mie de locuri.

Penitenciare la standarde europene

florin-lepadatu

 

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader anunţă că autorităţile vor construi două noi penitenciare la standarde europene cu câte o mie de locuri.

În acelaşi timp, el a promis că va încerca să facă angajări în sistemul penitenciar.

Acum, aproape 23.000 de persoane se află în spatele gratiilor, dar numărul deţinuţilor se află pe un trend descendent, a mai spus luni ministrul justiţiei, Tudorel Toader: "Numărul celor care ies din penitenciare este mai mare decât numărul celor care intră în penitenciar.

Nu înseamnă că trebuie să aşteptăm ca problema din penitenciare să se rezolve în chip natural prin această scădere progresivă, de aceea am luat şi luăm în continuare măsuri."

Ministrul Tudorel Toader a făcut această declaraţie la câteva ore după ce sindicalişti din sistemul penitenciar i-au cerut luni demisia în faţa Palatului Victoria.

Ei ar fi dorit să se întâlnească şi cu premierul Viorica Dăncilă, dar nu au reuşit. 

Nemulţumirile lor pleacă de la neplata orelor suplimentare, de la deficitul de personal şi de la condiţiile de muncă necorespunzătoare, a explicat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu: "Scopul nostru a fost să repunem pe agenda publică problema penitenciarelor şi problema Poliţiei ca instituţii de ordine publică prost tratate de către Guvernul României.

Din păcate, dialogul nu există !

S-a dovedit că guvernul nici măcar nu are curajul de a avea un dialog cu reprezentanţii personalului din penitenciare şi din Poliţie."

Sindicalişti din penitenciare spun că sunt pregătiţi pentru continuarea protestelor, iar la sfârşitul acestei luni vor participa la astfel de acţiuni alături de poliţişti, relatează Rador.


Etichete Penitenciare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live