Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Mănuţă

23 Mai 2016

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să ia măsuri de prevenire şi sprijin,spun deputaţii europeni

PE:mai multa protecţie pentru victimele traficului de persoane PE:mai multa protecţie pentru victimele traficului de persoane - Conține audio

daniela-manuta

 

Deputaţii europeni solicită statelor membre ale Uniunii să se asigure că poliţia, sistemul judiciar,personalul medical şi lucrătorii sociali beneficiază de o formare adecvată,astfel încât acestea să poată identifică victimele vulnerabile timpurie şi să le ofere sprijinul de care au nevoie- cazare, tratament medical,traducere,consiliere juridica, inclusiv în scopul solicitării de despăgubiri , precum şi o perioadă de recuperare de cel puţin 30 de zile.

Potrivit unui raport al Comisiei Europene, dat publicităţii recent, aproape 16 mii de persoane au fost identificate că victime ale traficului de persoane, în perioadă 2013-2014. Traficul în scopul exploatării sexuale este în continuare formă cea mai răspandită , urmată de traficul în scopul exploatării prin muncă . Mai mult de trei sferturi dintre victimele înregistrate au fost femei şi cel puţin 15 % au fost copii.  

AUDIO: Ce ar mai trebuie facut, in opinia catorva persoane, pentru a preveni traficul de persoane:


Etichete trafic de persoane,masuri protectie,Parlamentul European,raport Comisia Europeana

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live