Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

24 Aprilie 2019
Vizualizari: 297
Comentează add

La Sfanta Liturghie,care va fi oficiată de Papa la Şumuleu Ciuc,vor participa şi peste 25 de mii de pelerini care vin din Ungaria, precum şi pelerini din Serbia,Slovacia şi Ucraina

Pelerini din Rwanda şi Madagascar vor participa la vizita Papei în Şumuleu

sergiu-stet

  Papa Francisc    Foto: Arhivă.

Pelerini din Rwanda, Pakistan, Madagascar, Namibia sau Reunion s-au înscris online pentru a participa ls Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc la Şumuleu Ciuc, în data de 1 iunie, a anunţat părintele Oláh Zoltán, de la Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia.
 
Acesta a precizat că înregistrarea pe site-ul oficial al evenimentului s-a încheiat, numărul total al celor înscrişi fiind de peste 110.000, din care aproape 84 de mii sunt din România, majoritatea din Transilvania şi Banat.
 
Papa Francisc va efectua, între 31 mai şi 2 iunie, o vizită apostolică în România şi se va afla în oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.
 
La Şumuleu Ciuc, Suveranul Pontif va veni în data de 1 iunie şi va oficia o liturghie, de la altarul aflat în şaua muntelui Şumuleu. 
 
Agerpres scrie că printre cei care s-au înscris există şi peste 25 de mii de pelerini care vin din Ungaria, dar sunt şi persoane din comunităţile maghiare din Serbia, Slovacia sau Ucraina care şi-au exprimat intenţia de a lua parte la acest eveniment.
 
Printre pelerinii care vor fi prezenţi la slujba de la Şumuleu Ciuc se numără persoane care vin din ţări foarte îndepărtate, cum ar fi Pakistan, Rwanda, Africa de Sud, Niger, Madagascar, Australia, Israel, Canada, Namibia sau Reunion.
 
Părintele Oláh Zoltán, de la Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, a precizat că s-au înscris online 362 de preoţi şi diaconi, 161 de călugări şi călugăriţe dar şi 95 de persoane cu probleme speciale-bolnavi sau care nu se pot deplasa.
 
Un profesor de la Liceul de Artă din Miercurea Ciuc a scris un cântec, dedicat vizitei Papei, care va fi tradus în română, italiană şi engleză şi care va fi prezentat în curând. De asemenea, după finalizarea Sfintei Liturghii, în 1 iunie, va fi prezentată o opera muzicală consacrată episcopului Marton Aron, intitulată 'În slujba credincioşilor'.
 
 

Etichete Şumuleu CiucRwandaPakistanMadagascarNamibiaReunionOláh ZoltánMarton Aron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live