Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (partide politice) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Vartolomei

13 Octombrie 2019
Vizualizari: 478
Comentează add

La Iași este cea de a treia zi a pelerinajului la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, iar rândul celor care au venit să se roage se întinde pe mai bine de 3 km.

Pelerinajul de la Iaşi, ziua a treia

cristina-vartolomei

 Foto: Icoană a Sfintei Parascheva.

La Iași este cea de a treia zi a pelerinajului la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, iar rândul celor care au venit să se roage se întinde pe mai bine de 3 km.

Se așteaptă peste 20 de ore la coadă, iar unii dintre credincioși au cedat deja din cauza oboselii.

Aproximativ 70.000 de oameni au trecut până acum prin fața raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, cărora li s-au alăturată de aseară și moaștele Sfântului Spiridon, aduse din Insula Corfu.

Alți 25.000 de pelerini așteaptă să se închine la rândul care se întinde pe câteva străzi din preajma Catedralei Mitropolitane.

Pentru cei veniți de la sute de kilometri distanță sau care au afecțiuni cronice, efortul de a sta aproape o zi și o noapte în picioare s-a dovedit prea mare. Aproximativ 300 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 30 dintre ei au fost transportați la spital. 

În ajutorul pelerinilor vin permanent voluntari, care împart la rând ceai și pachete cu alimente. Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei se așteaptă ca aglomerația să crească, pentru că mâine este hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, cel mai important moment al sărbătorilor de la Iași.


Etichete pelerinajiasiparascheva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live