Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 August 2020
Vizualizari: 273
Comentează add

Credincioși trebuie să respecte regulile sanitare, a precizat parohul bisericii și protopopul greco-catolic de Târgu Mureș și Râciu, Ioan Fărcaș.

Pelerinaje în condiţii speciale

radiojurnal

 

Cele două procesiuni tradiționale care se organizează în mod obișnuit de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de la Gherla spre mănăstirea Nicula, din județul Cluj, nu vor avea loc în acest an, iar slujbele din bisericile ortodoxă și greco-catolică vor avea loc în condiții speciale.

Biserica greco-catolică renunță, de altfel, la toate pelerinajele organizate în acest an cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Decizia aparține cardinalului Lucian Mureșan și episcopilor Arhiepiscopiei greco-catolice, cu sediul la Blaj, un anunț în acest sens fiind distribuit tuturor parohiilor.

La Biserica Adormirea Maicii Domnului din Târgu Mureș ceremoniile de mâine au loc în condiții cu totul speciale. Credincioși trebuie să respecte regulile sanitare, a precizat parohul bisericii și protopopul greco-catolic de Târgu Mureș și Râciu, Ioan Fărcaș.

Părintele Ioan Fărcaş: În acest an condițiile sunt speciale. Practic, pelerinajul în sine poate avea loc, în sensul că voi putea merge pentru ascultarea Sfintei Liturghii la un sanctuar al Maicii Domnului, așa cum se va întâmpla și aici, la noi, la Târgu Mureș. Însă, în această procesiune vor merge doar preoții și cu cei care vor purta statuia Maicii Domnului. Lumea va fi prezentă la Sfânta Liturghie, vor păstra distanța fizică, se vor purta măștile, nu se vor acorda nici măcar apă, nici mâncare.
 
Realizator: Colegii de la Radio România Târgu Mureș mai transmit că biserica catolică, în schimb, organizează în acest an pelerinajele în sanctuarele celebre, precum cel de la Cacica, din județul Iași sau cel de la Maria Radna, din Timiș. Condițiile sunt și aici speciale.
 
(RS)

Etichete pelerinajepandemiemasuri sanitare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live