Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

1 Iunie 2015
Vizualizari: 1775
Comentează add

Aproape 30.000 de credincioși au trecut pragul mănăstirii Prislop din județul Hunedoara la acest sfârșit de săptămână și în ziua de Rusalii.

Pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca

ilie-pintea

Foto: Arhivă/Ilie Pintea. 

Aproape 30.000 de credincioși au trecut pragul mănăstirii Prislop din județul Hunedoara la acest sfârșit de săptămână și în ziua de Rusalii,  pelerinii venind să se închine la mormântul părintelui Arsenie Boca, cel care a fost pentru o vreme duhovnic la această mănăstire.

Peste 25 de jandarmi  au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la Prislop, iar echipaje ale Poliției Rutiere au acționat pentru fluidizarea traficului înttre Hațeg și Prislop. 
 
De altfel, drumul de acces către mănăstire, îngust și cu multe curbe, este cea mai mare problemă pentru cei care ajung în zonă, blocajele fiind cu greu evitate de către cei care se află în trafic.
 
Arsenie Boca este una dintre cele mai cunoscute personalități ale ortodoxiei românești, iar mănăstirea Prislop, unde a fost stareț până la desființarea lăcașului de cult și mai apoi duhovnic după reînființarea mănăstirii, este locul în care a fost îngropat, în noiembrie 1989. 
 
Deși nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă, credincioșii îl numesc Sfântul Ardealului și spun despre el că încă face minuni, iar numărul pelerinilor care vin să se închine la mormântul său crește de la un an la altul.

Etichete Ştiri Vestpragul mănăstirii Prislopjudețul HunedoaraRusaliijandarmimormântul părintelui Arsenie BocaSfântul Ardealului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live