Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

9 Iunie 2014
Vizualizari: 1158
Comentează add

Cu ocazia Praznicului Preasfintei Treimi, în Arhiepiscopia Dunării de Jos are loc tradiţionalul pelerinaj al tinerilor liceeni la mănăstirea Buciumeni.

Pelerinaj la mănăstirea Buciumeni

maria-mandita-galati

Pelerinaj la mănăstirea Buciumeni. Foto: Maria Măndiţă.

Cu ocazia Praznicului Preasfintei Treimi, în Arhiepiscopia Dunării de Jos are loc tradiţionalul pelerinaj al tinerilor liceeni la mănăstirea Buciumeni, care îşi serbează hramul, manifestare ajunsă la cea de a XX-a ediţie.

Anul acesta întâlnirea se desfăşoară sub genericul: "2014 - Anul Omagial Euharistic (al Sfintei Spovedanii şi Sfintei Împărtăşanii) şi "Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română".

Hramul mănăstirii Buciumeni a adunat peste 100 slujitori din administraţia eparhială şi din cele opt protopopiate ale eparhiei, care au dorit să intre în comuniune euharistică cu Chiriarhul Dunării de Jos.

Pe lângă aceştia, peste 1.000 de tineri din şcolile şi liceele de la Dunărea de Jos, dar şi credincioşi de toate vârstele, au susţinut cântările Sfintei Liturghii într-o desăvârşită simfonie liturgică.

După tradiţionala agapă din mijlocul pădurii pentru care au trudit inimoasele maici ale mănăstirii Buciumeni şi la care au fost invitaţi toţi tinerii liceeni, s-au format binecunoscutele grupuri de cateheză în centrul cărora s-au aflat preacucernicii părinţi slujitori şi profesorii de religie.

Înaltpreasfinţia Sa a tzrecut pe la fiecare cerc de dialog, provocând tinerii la dezbateri punctuale pe teme de interes pentru misiunea în rândul liceenilor şi al persoanelor din segmentul de vârstă pe care aceştia îl reprezintă.


Etichete ştiri sud-estGalaţimănăstirea BuciumenihrampraznicpelerinajpatriarhieliceeniagapăSfinta Liturghiesărbătoarebisericăreliegiecredinţă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live