Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raluca Daria Diaconiuc, Iaşi

12 Octombrie 2009
Vizualizari: 1331
Comentează add

Sute de mii de credincioşi sunt aşteptaţi să vină la Iaşi, până pe 15 octombrie, pentru a se închina la Moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

Pelerinaj la Iaşi

raluca-daria-diaconiuc-iasi

Foto: Raluca Daria Diaconiuc

Racla cu Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată pe traseul Catedrală - Strada Sfântul Andrei - Strada Palat - Biserica Nicolae Domnesc. Aici, de altfel, s-a întâlnit şi cu Moaştele Sfântului Vasile cel Mare, care sunt aduse pentru acest an şi aşezate pe baldachinul din faţa Cadetralei Mitropolitane de la Iaşi.

De asemenea, ambele racle vor fi aşezate pe esplanada  din faţa Mitropoliei spre închinare, până pe data de 15 octombrie.

Miercuri, de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, zeci de preoţi, în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, vor oficia în aer liber Sfânta Liturghie.

Pentru a prelua fluxul sporit de călători aşteptaţi în oraşul moldovean, CFR Călători a introdus opt trenuri suplimentare spre şi dinspre Iaşi, iar trenurile de rang superior care circulă în mod obişnuit pe aceste rute au ataşate vagoane suplimentare.
 


Etichete Cuvioasa Paraschevapelerinaj,credincioşi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live