Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

8 Septembrie 2014
Vizualizari: 1464
Comentează add

Sute de oameni au pornit în procesiune de la catedrala greco-catolică de pe Bulevardul Eroilor, conduși de episcopul eparhial de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Pelerinaj de Sf. Maria Mică la Cluj

claudiu-padurean-cluj

Pelerinaj de Sf. Maria Mică la Cluj. Foto: Claudiu Pădurean.

Câteva mii de persoane participă la pelerinajul tradițional de Sfântă Maria Mică de la Cluj-Napoca. 

Sute de oameni au pornit în procesiune de la catedrala greco-catolică de pe Bulevardul Eroilor, conduși de episcopul eparhial de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. 
 
Alții li s-au alăturat pe parcurs sau au venit direct la mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului, care își serbează azi hramul. 
 
Mănăstirea din Cluj-Napoca este centrul mondial al Congregației Surorilor Maicii Domnului, primul ordin călugăresc creat de români în cadrul Bisericii Catolice. 
 
Ordinul a fost creat în anul 1921, de către mitropolitul Blajului, Vasile Suciu, pentru a avea grijă de copiii rămași orfani după Primul Război Mondial. 
 
Interzis de către autoritățile comuniste, acest ordin călugăresc a supraviețuit în clandestinitate și a ieșit din catacombe după anul 1989. 

Etichete Ştiri Nord-VestSfântă Maria MicăCluj-NapocaPS Florentin CrihălmeanuBulevardul EroilorCongregația Surorilor Maicii Domnuluimitropolitul BlajuluiVasile Suciucomunism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live