Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Iunie 2017
Vizualizari: 1307
Comentează add

Peste 100.000 de persoane sunt aşteptate să participe astăzi la procesiunea de la Şumuleu Ciuc, între care şi preşedintele Ungariei, Janos Ader.

Pelerinaj de Rusaliile Catolice la Şumuleu Ciuc în Harghita

radiojurnal

  Pelerinaj la Şumuleu-Ciuc, în 2008. Foto: Arhivă.

Peste 100.000 de persoane sunt aşteptate să participe astăzi la marele pelerinaj de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc, din judeţul Harghita, închinat Fecioarei Maria şi considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est.

Procesiunea va porni dimineaţă, la ora 10:30 din faţa bisericii spre dealul Şumuleului Mic, unde va fi oficiată, în aer liber, liturghia de Rusalii, de către Nunţiul apostolic al Vaticanului la Bucureşti.

Primăria Miercurea Ciuc a impus, încă de ieri, restricţii de circulaţie pe străzile din oraş, aflate în apropierea locului pelerinajului.

La fel ca în ultimii ani, în calitate de pelerin este aşteptat să ajungă la Şumuleu Ciuc şi preşedintele Ungariei, Janos Ader, împreună cu soţia sa.

Şi vicepremierul Ungariei şi alţi oficiali de la Budapesta vor participa la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, ne-a transmis corespondenta noastră, Mălina Negrea. 


Etichete pelerinajRusalii CatoliceŞumuleu Ciucjudeţul Harghita,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live