Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

23 Iulie 2019
Vizualizari: 192
Comentează add

Liderul socialist spaniol Pedro Sanchez a eșuat astăzi în prima tentativă de a obține sprijinul Parlamentului pentru a forma Guvernul.

Pedro Sanchez a eșuat în prima tentativă de a obține sprijinul parlamentar

annamaria-damian

   Pedro Sanchez. Foto: facebook.com/pedro.sanchezperezcastejon

Liderul socialist spaniol Pedro Sanchez a eșuat astăzi în prima tentativă de a obține sprijinul Parlamentului pentru a forma Guvernul.

El are la dispoziție două zile pentru a încerca să ajungă la un acord cu formațiunea Podemos, stânga radicală, înainte de un al doilea vot.

Formaţiunea care ar putea fi partener la guvernare pentru Partidul Socialist, Unidas Podemos, s-a abţinut la votul de astăzi, dar negocierile dintre cele două partide continuă pentru un posibil acord.

Acesta ar putea fi încheiat până joi, când va avea loc o a doua dezbatere de învestire.

Potrivit legii, candidatul Pedro Sanchez poate fi premier cu majoritate simplă. Vicepremierul în funcție, Carmen Calvo, a anunțat că Partidul Socialist a făcut propuneri rezonabile celor de la Unidas Podemos, cu scopul formării unui guvern de coaliție, oferind chiar un post de vicepremier.

Totuși, cei de la Unidas Podemos nu acceptă posturi goale de conținut cu un rol de redus la reprezentarea Guvernului la anumite evenimente.

Aşadar, învestirea la sesiunea de joi este posibilă, dar nu este sigură. Liderul Unidas Podemos, Pablo Iglesias, i-a reproşat lui Pedro Sanchez că a refuzat să negocieze portofoliile de interne, apărare, economie, finanțe, muncă, egalitate și tranziție ecologică.

Candidatul Pedro Sanchez a declarat astăzi că nu pierde speranța pentru joi pentru un acord în vederea formării unui guvern progresist, feminist și proeuropean.


Etichete sanchezguverninvestitura

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live