Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Mănuţă

24 Octombrie 2016

Discriminarea de gen există în Europa,arată într-un raport al Parlamentului European,care precizează că rata de angajare a femeilor este cu 10 la sută la mică

PE:Diferențe pe piața muncii între femei și bărbați în Europa PE:Diferențe pe piața muncii între femei și bărbați în Europa - Conține audio

daniela-manuta

 

Discriminarea de gen pe piața muncii in Europa încă există, deși au fost înregistrate progrese în ultima perioadă. Asta arată un raport prezentat recent de Parlamentul European. Cauzele? Femeile sunt dezavantajate față de bărbați în obținerea anumitor funcții , sunt platite mai puțin, iar mulți angajatori fac discriminare neacceptând femei în posturile de conducere, chiar dacă acestea au abilitațile necesare. Iar acest fapt duce și la pierderi financiare.

Potrivit raportului, discriminarea de gen în spațiul comunitar costa,la nivelul anului 2013, peste 350 de miliarde euro anual. 

Femeile reprezintă 52 la sută din populația Europei și de aceea politicile care vor elimina inegalităție structurale și diferențele dintre femei și bărbați trebuie să fie prioritare în toate domeniile, a spus președintele Comisiei pentru Drepturile Femeii și Egalitatea de Gen din Parlamentul European, Iratxe Garcia Perez:

"Femeile trebuie să lucreze,în medie, cu 35 de zile mai mult pe an decât bărbații pentru a câștiga același salariu.Egalitatea de gen ar trebui să fie posibilă în toate politicile, inclusiv cea externă,economică,socială și cea de coeziune.Nu se poate spune că Europa acționează în interesul cetățenilor săi,indiferent de gen,dacă nu susținem egalitatea în activitățile de zi cu zi.

 AUDIO:Opinia câtorva persoane despre acest subiect:


Etichete discriminare,raport,locuri de muncă,femei,bărbați,Parlamentul European

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live