Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

4 Aprilie 2019
Vizualizari: 477
Comentează add

Directiva privind gazele naturale așteaptă votul Parlamentului European, după ce președinția română la Consiliul Uniunii Europene a obținut acordul statelor membre.

PE votează noua legislaţie privind gazele naturale

amalia-bojescu

Parlamentul European va dezbate şi vota astăzi noile reguli propuse pentru îmbunătăţirea echilibrului dintre viaţa profesională şi cea de familie a europenilor.

Printre noile norme supuse discuţiei se numără: dreptul la zece zile de concediu de paternitate, condiţii flexibile de muncă şi două luni de concediu parental plătit.

Eurodeputaţii vor vota astăzi şi noua legislaţie privind gazele naturale, după cum relatează corespondenta Radio România Actualităţi, Amalia Bojescu.


Reporter: Directiva privind gazele naturale așteaptă votul Parlamentului European, după ce președinția română la Consiliul Uniunii Europene a obținut acordul statelor membre.

Dosarul privind modificarea directivei se afla în discuții la nivel european de mai bine de un an, din cauza disensiunilor dintre Franța și Germania în ceea ce privește adoptarea unor noi reguli privind transportul gazelor naturale, care vizează în special proiectul gazoductului Nord Stream 2.

Conducta este în prezent în construcție între Rusia și Germania și urmărește să asigure transportul gazelor naturale rusești spre centrul Europei, fără să mai treacă prin Ucraina.

Franța și Germania au reușit să ajungă la un compromis, care a permis deblocarea negocierilor, ce aduc garanții că regulile uniunii energetice se vor aplica și în cazul conductelor de gaze către și din țările terțe până la frontiera teritoriului statului membru și a mării teritoriale a acestuia și vă oferi securitate juridică atât investitorilor în infrastructura de gaze, cât și utilizatorilor rețelelor.


Etichete Parlamentul European,reguli pentru îmbunătăţirea echilibrului dintre viaţa profesională şi cea de familiedirectiva gazele naturalenord stream 2rusiagermaniafrantaucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live