Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Europa, play-off - continuare Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Ianna Ioniţă

3 Octombrie 2018
Vizualizari: 1903
Comentează add

Pe urmele eroilor: Din clădirile simbol ale Capitalei o parte au dispărut, dar sunt şi unele care şi-au recăpătat gloria de altădată.

Pe urmele eroilor: Restaurarea clădirilor simbol ale României Centenare Pe urmele eroilor: Restaurarea clădirilor simbol ale României Centenare - Conține audio

ianna-ionita

Într-o vreme în care monumentele ajung ruină, se poate spune că eroi nu sunt numai cei care luptă cu arma în mână ci şi cei care îşi pun priceperea şi fac eforturi pentru păstrarea patrimoniului naţional.

Din clădirile simbol ale Capitalei o parte au dispărut, dar sunt şi unele care şi-au recăpătat gloria de altădată.

La Palatul Regal, de exemplu, arhitecţii şi specialiştii are au reabilitat Sala Tronului ori au rezolvat problema atât de gravă a mucegaiului şi egrasiei au fost cu toţii români. Şi materialele folosite au fost cu totul şi cu totul româneşti.

Arhitecţii au găsit de multe ori soluţii ingenioase şi au reuşit să repună la locul ei chiar şi stema regală acoperită şi distrusă de comunişti.

Nicolae Spătaru e unul din arhitecţii implicaţi în acest demers, care a lucrat nu numai la refacerea Palatului Regal, ci şi la proiectul de reabilitare a Palatului de Justiţie ori a Hanului Gabroveni. A pornit PE URMELE unor proiecte eroice de restaurare Ianna Ioniță.

AUDIO: Documentar.Etichete pe urmele eroilorProiecte de restaurareclădirilor simbol ale României Centenare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live