Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Radio România

11 Octombrie 2018
Vizualizari: 2399
Comentează add

100 de ani de România. 100 de ani de tradiții, de obiceiuri, de iubire și de patriotism.

PE URMELE EROILOR Marii Uniri - Centenarul la timpul viitor PE URMELE EROILOR Marii Uniri - Centenarul la timpul viitor - Conține audio

radio-romania

Foto: Andreea Bogdan.

AUDIO: PE URMELE EROILOR Marii Uniri - Centenarul la timpul viitor.

Autori: Mihaela Helmis, Andreea Bogdan

100 de ani de România. 100 de ani de tradiții, de obiceiuri, de iubire și de patriotism.

Sărbătoarea Centenarului ne face să ne gândim poate, mai mult decât niciodată la cei care s-au jertfit pentru această țară. Privim în urmă cu respect și cu încredere în viitor, spre tânara generație care va duce România mai departe.


Un moment emoționant a avut loc în apropierea sărbătorii naționale de la Alba Iulia.

Ioan Mihai Lupșan din Cricău, județul Alba, elev al școlii Gimnaziale Vasile Goldiș din municipiul reședință de județ a primit pe data de 2 octombrie 2018  medalia Centenarului Marii Uniri.

Unui tânăr în vârstă de 12 ani i s-a încredințat  misiunea de a duce mai departe mesajul unității și de a fi martor al felului în care noi  trăim și sărbătorim  evenimentele de acum 100 de ani.


 Un moment emoționant, un schimb de ștafetă între generații.Inițiativa a venit din partea Cultului Erolilor Regina Maria prin col.(r) Ioan Todericiu, cel care a și înmânat Medalia „Centenarul Marii Uniri 1918-2018”, elevului Ioan Mihai Lupşan, intr-o atmosferă festiva, alături de elevi, cadre didactice și reprezentanți ai administrației locale din Alba Iulia, orașul Marii Uniri. 


Vârsta celor 2, col. (r)  Ioan Toderiu și Ioan Mihai Lupsan, elevul din Alba Iulia, însumează exact 100 de ani. O coincidență frumoasă, în an centenar.


Peste 50 de ani, în 2068 , acest tânăr va transmite ți în acest fel, afectiv și emoțional, mesajul Marii Uniri , transmis de martori ai martorilor ceasului astral al României.


Stăbunicii lui Ioan Mihai Lupșan din Cricău i-au îndrumat și i-au trimis pe reprezentanții comunității la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia. Si datorită lor, ne putem bucura acum, împreună, de 100 de ani de România.


Etichete PE URMELE EROILORMarii UniriCentenarul la timpul viitoralba iulia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live