Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

16 Iulie 2019
Vizualizari: 326
Comentează add

La dezbaterile care au precedat votul, Ursula von der Leyen, şi-a declarat angajamentul faţa de statul de drept ca valoare europeană.

PE supune la vot azi candidatura Ursulei von der Leyen la şefia CE

mihaela-mihai

 Ursula von der Leyen             Foto: Arhivă.

Parlamentul European urmează să se pronunţe în această seară prin vot în privinţa numirii actualului ministru german al apărării, Ursula  von der Leyen, în fruntea viitoarei Comisii Europene.

La dezbaterile care au precedat votul, Ursula von der Leyen, şi-a declarat angajamentul faţa de statul de drept ca valoare europeană, anunţând că intenţioneaza să instituie un mecanism de monitorizare la nivelul Uniunii.

Ursula von der Leyen le-a mai promis eurodeputaţilor că măsurile de combatere a schimbărilor climatice vor reprezenta una din marile priorităţi ale mandatului său. Ea a mai promis şi o nouă amânare a Brexitului, un sistem de ajutor pentru şomerii din ţările în criză şi un drept european de azil.
 
Propusă de liderii statelor membre ale Uniunii, Ursula von der Leyen are sprijinul popularilor şi pare să-l fi obţinut şi pe cel al liberalilor din Renaşterea Europei, conduşi de Dacian Cioloş. Ea are însă nevoie şi de susţinerea socialiştilor, pentru a câştiga votul. 
 
Dacă va fi confirmată, va fi prima femeie care va conduce Comisia Europeană. Mandatul său, de 5 ani, va începe la 1 noiembrie. 

Etichete Dacian CioloşParlamentul EuropeanComisia EuropeanăUrsula von der Leyen,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live