Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Reşiţa

8 Decembrie 2021
Vizualizari: 359
Comentează add

De duminică, 12 decembrie, şi până în primăvara anului viitor, trenurile vor circula pe calea ferată Oraviţa-Anina, doar la sfârşit de săptămână.

Pe "Semmeringul" bănăţean se va circula doar în week-end

radio-resita

  Semmering Anina-Oraviţa.     Foto: Arhivă.

Odată cu noul mers al trenurilor, circulaţia pe calea ferată Oraviţa-Anina, supranumită şi "Semmeringul Bănăţean" va fi închisă în timpul săptămânii. De duminică, 12 decembrie, şi până în primăvara anului viitor, trenurile vor circula pe calea ferată Oraviţa-Anina, doar la sfârşit de săptămână, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.
 
Şeful staţiei CFR Oraviţa, Remus Cherla atrage atenţia că acesta este doar un prim pas spre închiderea liniei, aşa cum s-a încercat şi în 2019. El a adăugat că circulaţia trenurilor pe calea ferată Oraviţa-Anina doar la sfârşit de săptămână, va avea consecinţe grave: "O mașină cu care nu circuli şi o ții în garaj se distruge mai repede decât cea care circulă. Așa și cu calea ferată… Dacă trenul nu rulează pe ea se va distruge. Declivitatea liniei de la Lișava la Gârliște este de 21%. În momentul în care plouă sau ninge, pe ciuperca șinei se depune ca un praf de pilitură. După patru zile, a cincea zi când trenul pleacă din Oravița către Anina, acea pilitură o ia pe roata bandajului și va bate în loc, nu va mai urca. Asta în cazul în care plouă dar iarna când va fi viscol nu va mai circula".
 
Pentru a afla de ce a fost luată această decizie Radio Reșița a solicitat un punct de vedere din partea CFR Călători, deocamdată însă neprimind nici un răspuns.

Etichete OravițaAninaSemmeringtrenBanatcale feratăferoviarmocănițăturism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live