Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 18 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Niţă

5 Iulie 2017
Vizualizari: 689
Comentează add

PE solicită suspendarea negocierilor de aderare a Turciei la UE dacă propunerile de modificare a Constituţiei vor fi adoptate

PE, îngrijorat de propunerile de modificare a Constituției în Turcia

cristian-nita

 Parlamentul European în plen. Foto: http://audiovisual.europarl.europa.eu.

Parlamentul European solicită Comisiei şi statelor membre suspendarea oficială şi imediată a negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană dacă propunerile de modificare a Constituţiei Turciei vor fi adoptate.

Care sunt argumentele, explică de la Strasbourg, trimisul nostru, Cristian Niţă.

Reporter: Practic, toţi deputaţii europeni care au luat cuvântul au criticat cu vehemenţă aceste propuneri, despre care au spus că nu respectă criteriile de aderare la forul comunitar.

Principalele îngrijorări ale parlamentarilor vizează regresele Turciei în ce priveşte domenii fundamentale ale democraţiei, cum ar fi: respectarea statului de drept, a drepturilor omului, libertatea presei sau lupta împotriva corupţiei.

De asemenea, declaraţiile prin care preşedintele Erdoğan şi-a exprimat sprijinul pentru reintroducerea pedepsei cu moartea au fost condamnate la unison de către eurodeputaţi.

Pe de altă parte, deşi nu este menţionat explicit în proiectul de rezoluţie care va fi votat mâine, rolul crucial al Turciei în ceea ce priveşte valul de imigranţi care au destinaţie Europa nu putea fi ignorat.

Ca atare, rezoluţia recunoaşte importanţa bunelor relaţii dintre Turcia şi Uniunea Europeană şi a continuării unui dialog deschis şi constructiv pentru rezolvarea unor probleme comune, cum ar fi migraţia sau terorismul.


Etichete parlamentul europeanturciastrasbourg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live