Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Decembrie 2016
Vizualizari: 1396
Comentează add

O decizie oficială nu a fost luată încă în PSD, iar preşedintele social-democrat a evitat să răspundă la această întrebare.

Pe cine va propune PSD pentru funcţia de premier?

radiojurnal

Președintele PSD, Liviu Dragnea. Foto: psd.ro

Partidul Social Democrat este marele câştigător al alegerilor legislative de ieri cu peste 45 la sută din voturile obţinute, arată datele oficiale preliminare după centralizarea a 95 la sută din voturi la Biroul Electoral Central.

La mare distanţă, se situează Partidul Naţional Liberal- cu doar 20 la sută.

Surpriza scrutinului de ieri este locul trei ocupat de Uniunea Salvaţi România, o formaţiune care acum şase luni nici nu exista, cu aproape 9 la sută din sufragiile exprimate.

Au mai reuşit să treacă pragul electoral: UDMR cu 6 la sută, ALDE şi PMP cu câte 5 la sută.

După redistribuire, social-democraţii vor deţine, cel mai probabil, majoritatea în cele două camere ale Parlamentului, care le va permite să propună un prim-ministru şi să învestească Guvernul.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat deja că va respecta promisiunea din campania electorală şi îi va coopta în majoritatea guvernamentală şi pe parlamentarii ALDE.

O discuţie între reprezentanţii celor două partide va avea loc mâine. Nu este exclus ca PSD să colaboreze la guvernare şi cu UDMR.

Marea întrebare este pe cine va propune PSD pentru funcţia de şef al Guvernului.

O decizie oficială nu a fost luată încă în PSD, iar preşedintele social-democrat a evitat să răspundă la această întrebare.

Colegi de-ai săi au declarat deja public că Dragnea este cel care trebuie să conducă viitorul Executiv, chiar dacă are o condamnare penală cu suspendare, iar legislaţia în vigoare l-ar împiedica să fie prim-ministru.
   


Etichete PSDpremierpropunerealegeri legislative 2016

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live