Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Aprilie 2019
Vizualizari: 396
Comentează add

Înțelegerea a fost negociată de Președinția Română a UE cu Parlamentul European și cu Comisia Europeană.

PE aprobă înțelegerea privind Fondul European de Apărare

radiojurnal
În ultima sesiune plenară a actualului Parlament European, europarlamentarii au aprobat înțelegerea comună privind Fondul European de Apărare.
 
Înțelegerea a fost negociată de Președinția Română la Consiliul Uniunii Europene cu Comisia Europeană și cu Parlamentul European.

Potrivit unui comunicat al ministerului economiei de la București, negocierile cu parlamentul următor vor continua și după aprobarea de azi, deoarece mai multe aspecte, financiare sau de altă natură, vor depinde de acordul general privind următorul Cadru Financiar Multianual.

”Echipa comună a Președinției Române la Consiliul Uniunii Europene condusă de Excelența Sa-doamna Ambasador Luminița Odobescu, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Economiei (președinte), ai Ministerului Apărării Naționale (vicepreședinte și consilier pe probleme de apărare) și cu exponenții Parlamentului European a ajuns la comun acord cu privire la propunerea de Regulament a Comisiei privind Fondul European de Apărare. Această propunere este menită să promoveze o industrie de apărare inovatoare și competitivă în contextul Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027. Un element central al Fondului este partea de inovare tehnologică ce are potențialul de a conduce la dezvoltarea unor tehnologii disruptive”, se arată în comunicat. 

Comentând votul de azi, ministrul economiei Niculae Bădălău a declarat că Fondul European de Apărare ”devine realitate”.
 
”Fondul European de Apărare creează premisele consolidării competitivității industriei de apărare la nivelul întregii Uniuni, prin sprijinirea acțiunilor de colaborare și a cooperării în cadrul unor proiecte de cercetare-dezvoltare în acest sector”, a spus Niculae Bădălău

Etichete Niculae BădălăuFondul European de Apărare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live