Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

5 Martie 2014
Vizualizari: 1124
Comentează add

Liderul PDL Vasile Blaga afirmă că noul guvern este ilegitim din cauza acordului politic semnat cu UDMR după ruperea USL.

PDL îşi menţine sesizarea la Curtea Constituţională

andrei-serban

Liderul PDL, Vasile Blaga. Foto: Arhivă.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că nu-şi retrage sesizarea care invocă neconstituţionalitatea validării în Parlament a noului guvern.

"Poziţia de astăzi a domnului premier ca şi a domnului preşedinte de altfel, arată cât de corect a fost demersul PDL atunci când a spus că domnul Ponta trebuia să vină ieri în faţa Parlamentului cu un nou program de guvernare.

"De altfel această înţelegere de onoare între primul ministru, între şeful statului şi primul ministru nu fac decât să confirme corectitudinea demersului PDL. Iar noi vom merge cu această contestaţie până se pronunţă Curtea Constituţională", spune Vasile Blaga.

Sesizarea PDL va fi discutată de Curtea Constituţională sâmbătă.

PDL consideră că acest guvern este ilegitim din cauza acordului politic semnat cu UDMR după ruperea USL.

Sesizarea depusă la Curte este semnată şi de parlamentari care fac parte acum din Partidul Mişcarea Populară.

Semnatarii sesizării la Curtea Constituţională, PDL şi unii parlamentari independenţi susţin că programul de guvernare aprobat de Parlament în decembrie 2012 a fost completat prin cooptarea UDMR, astfel că hotărârea privind modificările din guvern aprobată ieri de plenul reunit, este neconstituţională.

Sesizarea PDL, "o situaţie nouă"

Liderul deputaţilor democrat-liberal, Tinel Gheorghe, spune că există modificări de fond între cele două programe de guvernare.

"Analiza noastră comparativă cu programul de guvernare scoate în evidenţă modificările de fond aduse acelui program de guvernare, pe care  UDMR, PSD, PC şi UNPR înceacă să-l folosească în argumentarea faptului că se consideră continuatorii de drept şi de fapt al vechiului program politic", spune Tinel Gheorghe.

Pe deputatul UNPR Eugen Nicolicia l-ar surprins sesizarea la Curtea Constituţională.

El susţine că arma politică a opoziţiei împotriva unui program de guvernare este moţiunea de cenzură.

"Încălcarea programului de guvernare, neactualizarea lui sunt motive, nu se sezirare la Curte ci de moţiune de cenzură. deci nu aş prea putea să-mi dau seama cum ar putea să câştige o astfel de chestiune la Curte", spune Eugen Nicolicea.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că sesizarea privind validarea de către Parlament a noului guvern reprezintă o situaţie absolut nouă.

Curtea Constituţională a stabilit că va discuta sâmbătă această sesizare.


Etichete PDLUSDUSLUDMRVasile BlagasesizareCurtea Constituţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live