Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Matei

30 Iunie 2012
Vizualizari: 1436
Comentează add

LIVE UPDATES: Ora 14.20 - PDL începe votul pentru prim-vicepreşedinţi şi funcţia de secretar general.

PDL îşi alege noua conducere

florin-matei

Membrii PDL. Foto: Agerpres.

Ora 14.00 - Vasile Blaga este noul preşedinte al PDL. 1197 de delegaţi PDL au votat pentru Vasile Blaga şi 28 împotriva lui.

Ora 13.00 - Democrat liberalii au început votul pentru structurile de conducere a partidului. Vasile Blaga este candidat unic la preşedinţia PDL.

Ora 12.06 - Secretarul general al PDL Ioan Oltean spune că are deplină încredere că Vasile Blaga poate recâştiga încrederea electoratului.

Ora 11.35 - Europarlamentarul Cristian Preda spune că PDL are prevăzută în statut obligaţia să organizeze "un guvern din umbră dacă ajunge în opoziţie".

Ora 11.32 - Europarlamentarul Cristian Preda spune că PDL nu este deconectat de la realitate şi că trebuie să reîntoarcă opinia publică în favoarea sa în perspectiva alegerilor parlamentare.

Ora 11.03 - Gheorghe Flutur, candidat la funcţia de secretar general al PDL, vorbeşte despre nevoia de reformă a partidului.

Ora 10.50 - Candidatul la preşedinţia PDL Vasile Blaga prezintă moţiunea "PDL: Pentru o societate dreaptă''.

Ora 10.30 - Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a explicat că rezultatele obţinute la alegerile locale au făcut conducerea partidului să demisioneze.

Ora 10.00 - A început Convenţia Naţională Extraordinară a PDL.

Ora 09.30 - Înainte de începerea Convenţiei a avut loc un incident. Deputatul PDL Victor Boiangiu a căzut la intrarea în sală, lovindu-se la arcadă. Un echipaj SMURD i-a acurdat primul ajutor.

Partidul Democrat Liberal îşi alege noua conducere sâmbătă, la Convenţia Naţională Extraordinară.

Senatorul Vasile Blaga este candidat unic pentru funcţia de preşedinte de partid. 

Vasile Blaga îşi va susţine candidatura cu moţiunea "PDL: Pentru o societate dreaptă''.

În moţiune se arată că scopul politicilor publice promovate de PDL este de a crea un cadru legislativ şi o administraţie publică funcţionale şi performante, orientate spre cetăţean şi spre dezvoltarea şi bunăstarea comunităţii din care acesta face parte.

La funcţia de secretar general există o singură candidatură, cea a lui Gheorghe Flutur.

Pentru cele 15 funcţii de vicepreşedinte al PDL au fost depuse 31 de candidaturi, printre acestea figurând cele ale unor lideri judeţeni, parlamentari, europarlamentari, dar şi ale unor lideri locali ai PDL.

Printre liderii din conducerea demisionară a PDL care au decis să nu candideze la funcţii în Biroul Permanent Naţional se numără Emil Boc, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Elena Udrea, Monica Macovei, Gheorghe Falcă şi Gheorghe Ştefan.

Preşedintele democrat-liberalilor şi întreaga conducere a Biroului Permanent Naţional al PDL şi-au depus demisiile la jumătatea lunii iunie.

Preşedintele PDL de atunci, Emil Boc, spunea că a fost luată această decizie în urma rezultatelor slabe obţinute de PDL la alegerile locale.


Etichete PDLVasile BlagaGheorghe Flutur

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live