Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

11 Iunie 2014
Vizualizari: 907
Comentează add

PDL susţine înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind încărcarea facturilor la electricitate. Iniţiativa va fi susţinută şi de liberali, anunţă PDL.

PDL cere verificarea preţului la electricitate

petruta-obrejan

Foto: captură youtube.com

Partidul Democrat-Liberal a început strîngerea de semnături pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind încărcarea facturilor la electricitate.

Deputatul PDL Tinel Gheorghe a precizat astăzi că PNL va susţine această iniţiativă.

"Este inacceptabil din punctul de vedere al Partidului Democrat Liberal ca factura la energie electrică să fie umflată printr-un furt şi nimeni să nu-şi asume nicio responsabilitate, absolut nicio responsabilitate politică şi administrativă.

"Partidul Democrat Liberal a început acţiunea de strângere de semnături pentru o comisie parlamentară de anchetă, să vedem dacă este un caz izolat sau este un furt generalizat", spune Tinel Gheorghe.

Legislaţia "va fi modificată"

Guvernul va sprijini ancheta Parlamentului privind îndeplinirea atribuţiilor de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi va modifica legislaţia în domeniu pentru a preveni noi nereguli, a declarat astăzi premierul Victor Ponta.

"Consider inadmisibil ceea ce se întâmplă de ani de zile, cred că de prin 2007-2008 încoace, şi anume încărcarea facturilor, nerespectarea condiţiilor de privatizare.

"Apreciez efortul făcut de organele de urmărire penală, dar nu e suficient să prindem, să sancţionăm penal doi, trei, patru, cinci oameni vinovaţi", spune Victor Ponta.

DNA a declanşat o anchetă la Enel Distribuţie Muntenia, care ar fi încărcat facturile a sute de mii de abonaţi prin dubla taxare pentru certificatele verzi.

Sunt cercetaţi pentru corupţie vicepreşedintele ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, Florin Gugu, director Enel, precum şi omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru.


Etichete electricitatefacturiPDLPNLTinel GheorgheVictor PontaEnel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live