Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

15 Februarie 2010
Vizualizari: 1096
Comentează add

Democrat-liberalii au solicitat înfiinţarea Comisiei, în vederea trecerii la Parlament unicameral.

PDL cere Comisie pentru modificarea Constituţiei

paul-poterasi

Democrat-liberalii i-au cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, să convoace Birourile Permanente ale Legislativului, pentru a înfiinţa Comisia pentru modificarea Constituţiei.

Democrat-liberalii afirmă că românii şi-au spus cuvântul la referendumul din noiembrie, iar politicienii ar trebui să ia cât mai curând măsurile ce vizează trecerea la un legislativ unicameral, cu un număr redus de parlamentari.

"Este un proiect pe care PD-L-ul şi l-a asumat, şi anume să avem parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

"Vom vedea dacă şi celelalte partide - mă refer la PSD, PNL - vor achiesa la punctul nostru de vedere, astfel încât o procedură destul de complicată şi de lungă să poată intra în dezbaterea Parlamentului", precizează purtătorul de cuvânt al PD-L, Liviu Negoiţă.

La rândul lor, liberalii susţin reducerea numărului de senatori şi deputaţi însă doresc un parlament format din două camere cu atribuţii diferite.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, spune că Parlamentul nu trebuie să devină o anexă a  guvernului sau a preşedinţiei.

"Noi credem că Parlamentul trebuie să fie bicameral. Ceea ce trebuie reglementat este ca cele două Camere să aibă atribuţii diferite, pentru ca rata procesului legislativ să nu mai fie atât de îndelungată şi, de asemenea, aşa cum am spus, printr-o modificare, pur şi simplu, a legii electorale, şi nu a Constituţiei, putem să mergem cu reducerea numărului de parlamentari chiar sub cifra de 300", explică Crin Antonescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat luni că va convoca Birourile Permanente marţi, pentru a discuta constituirea Comisiei de revizuire a Constituţiei, după ce Emil Boc a cerut ca liderii PSD şi PNL să explice dacă susţin aplicarea referendumului.
   
Roberta Anastase a precizat că îi va transmite şi preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, această cerere.


Etichete ConstituţiePNLPD-LParlamentRoberta Anastase

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live