Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

21 Martie 2018
Vizualizari: 930
Comentează add

Declaraţii ale preşedintelui-director general al SRR, Georgică Severin, prezent la simpozionul ABU de la Roma.

PDG al SRR, Georgică Severin, prezent la simpozionul ABU de la Roma

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

PDG al SRR, Georgică Severin și președintele ABU, dr. Javad Mottaghi (dreapta). Foto: Radu Croitoru.

Organizaþii media din mai multe þãri discutã în aceste zile, la Roma, despre media digitalã ºi patrimoniu.

La evenimentul organizat de Radioteleviziunea italianã în colaboborare cu Asia Pacific Broascasting Union Societatea Românã de Radiodifuziune este reprezentatã de preºedintele director general, Georgicã Severin.

Reporter: Elena Postelnicu - Domnule preşedinte, şi Radio România este prezentă la această conferinţă.

Georgică Severin: Acest simpozion organizat de ABU - Asia Broadcasting Union şi de RAI are un rol foarte important, pentru că el se referă la o serie de preocupări care stau şi în atenţia Radio România. Dacă ieri s-a discutat foarte mult despre digitalizare, un proiect care este important pentru noi şi sperăm ca, până la sfârşitul anului, şi Radio România să emită în DAB+, astăzi s-a discutat despre un subiect unde cred că mai avem foarte mult de lucru noi, în România, şi anume, protecţia patrimonului cultural. Chiar acum, în timp ce vă dau această declaraţie, se desfăşoară un panel în care se prezintă modul în care media publică din diverse ţări din Europa şi din Asia fac eforturi să se implice în protejarea patrimoniului cultural. Vă daţi seama, fiind aici, la Roma, unde avem, dacă vreţi, o abundenţă de patrimoniu unic în lume, am asistat chiar la exemple necunoscute, recunosc, mie, până acum. De exemplu, faptul că avem o poliţie în subordinea Ministerului Culturii care se ocupă de protecţia patrimoniului cultural. Poate nu ar fi o idee rea să fie preluată şi de România. Dar cel mai important este faptul că a devenit clar că media publică, pe lângă rolul de informare, de educare, dacă vreţi, şi de divertisment, trebuie să îşi asume şi o serie de misiuni publice. Iar protejarea patrimoniului este una din ele.

Reporter: Mai trebuie spus că Radio România colaborează de foarte mulţi ani cu Radio RAI, cu radioul naţional de aici, din Italia.

Georgică Severin: Colaborăm, într-adevăr, de foarte mulţi ani. M-am bucurat să găsesc inclusiv persoane de origine română care lucrează aici, la RAI, şi care ne-au sprijinit în alcătuirea unui program important şi interesant pentru delegaţia noastră. De altfel, vreau să precizez că, dincolo de, să spunem, partea de reprezentare, îl avem aici şi pe directorul, managerul Radio România Cultural, Radu Croitoru, care imediat după succesul de la Galele Radio România Cultural a venit aici, pentru că eu cred că Radio România Cultural trebuie să îşi asume un rol important şi în acest sens. Dar important este faptul că se încearcă o punte între zona asiatică - ABU - şi Europa. Iar dacă până acum, poate, principalul promotor al acestei punţi a fost Radio România, cred că alăturarea RAI denotă, dacă vreţi, şi globalizarea fenomenului media publice.

Reporter: Mulţumesc foarte, foarte mult!

Georgică Severin: Mulţumesc.


Etichete interviuDeclaraţii ale preşedintelui-director general al SRRGeorgică Severinsimpozionul ABU de la Romaitalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live