Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Aprilie 2015
Vizualizari: 15059
Comentează add

"Domnul Radio", Paul Grigoriu, a murit vineri seară. A fost unul dintre realizatorii “Matinalului” la Radio România Actualităţi, şi mai apoi al “Sfertului Academic".

Paul Grigoriu, una dintre Marile Voci ale Radioului, a încetat din viață Paul Grigoriu, una dintre Marile Voci ale Radioului, a încetat din viață - Conține audio

radiojurnal

Paul Grigoriu

Cunoscutul realizator de radio, Paul Grigoriu, a murit în această seară.

S-a născut la 6 martie 1945, la Bacău.

Era absolvent de franceză şi foarte mulţi ani înainte de Revoluţie, i-a petrecut la Servciul francez al Radio România Internaţional. A fost una din vocile “Radio Vacanţa”, iar după Decembrie 1989, a fost unul dintre realizatorii “Matinalului”, aici, la Radio România Actualităţi, şi mai apoi al “Sfertului Academic”.

AUDIO: Paul Grigoriu despre Radioul de astăzi.

A primit, de la doi preşedinţi ai României Ordinul Meritul Cultural şi mai apoi, Ordinul Serviciului Credincios. În 2009, la un an după ce a decis să se pensioneze, într-o emisiune aici, la Radio România Actualităţi, “domnul Radio”, aşa cum i se spunea lui Paul Grigoriu, mărturisea:

Paul Grigoriu: "Am aflat cu stupoare, după ce a citit un prieten de-al meu ce scrie pe Ordinul acela, că aş putea fi îngropat cu salve de puşcă şi ca am dreptul la nu ştiu ce, la onoruri, la nu ştiu ce. La groapă nu trebuie onoruri. La groapă trebuie bocete".

Paul Grigoriu, într-o înregistrare din 2009, la Radio România Actualităţi.

Ultima dată l-aţi putut asculta duminică seară, la Arena Naţională. Dumnezeu să îl odihnească!


Etichete Paul GrigoriuRadio Româniamarile voci ale RadiouluiRadio România ActualităţiSfertul AcademicMatinal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live