Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Ioana Stătescu

4 Noiembrie 2009
Vizualizari: 7698
Comentează add

Paul Grigoriu a fost invitat în emisiunea "Maratonul de duminică".

Paul Grigoriu: “Radioul înseamnă totul!” Paul Grigoriu: “Radioul înseamnă totul!”  - Conține audio

ioana-statescu

Preşedintele SRR Andrei Dimitriu şi Paul Grigoriu (stânga), realizatorul emisiunii "Sfertul academic". Foto: Mediafax

Duminica aceasta, într-o ediţie aniversară a Maratonului, invitatul lui Alexandru Rusu a fost omul de radio Paul Grigoriu.

Emisiunea a fost transmisă din localitatea Buciumeni, “teritoriul de linişte şi calm”, unde vocea emblematică a radioului a ales să  se retragă.

Întrebat ce înseamnă pentru Paul Grigoriu radioul, acesta a răspuns: “Radioul înseamnă totul! În radio mi-am făcut familia, în radio am cunoscut oameni foarte importanţi şi în radio am învăţat că trebuie să te măsori cu centimetrul înainte să vorbeşti.”

Colaboratorul permanent al emisiunii, Cristian Pîrvulescu, a adus în discuţie conceptul de libertate a presei şi modul în care este înţeles acesta în România.

“Presa este o putere, dar nu suntem conştienţi de ea, nu ştim sa ne-o asumăm. Suntem tentaţi să facem din ea o glorie personală. În clipa în care libertatea presei va fi înţeleasă ca o noţiune şi nu ca un dar venit de undeva, toată lumea va şti că presa este întradevăr o putere”, a declarat Paul Grigoriu.

În ceea ce priveşte activitatea radioului de până în 1989: “ Radioul public trebuie să îşi asume anii de propagandă comunistă  -  chiar dacă asta nu ne onorează -  pentru că altfel nu am mai putea exista. Din păcate, unii păstrează  acest stigmat şi în prezent şi asta aduce un minus de calitate radioului. Da, suntem vinovaţi şi ne cerem scuze ascultătorilor!”


Etichete Paul Grigoriu,radio,maraton,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live