Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

George Popescu

17 Mai 2015
Vizualizari: 1507
Comentează add

Invitat :prof.univ.dr. Laurenţiu Damian, preşedinte UCIN

Paul Călinescu -realizatorul filmulului documentar de excepţie Paul Călinescu -realizatorul  filmulului documentar de excepţie - Conține audio

george-popescu

 

 Paul Călinescu (n. 21 august 1902, orașul Galați; d. 25 martie 2000, București) a fost un regizor și scenarist de film român.

 
A absolvit Academia comercială din București în anul 1930.
 
Artistul a decedat în anul 2000
 
Filmografie :
Regizor :
România (1934)
Colțuri din România (1936)
București, orașul contrastelor (1936)
Țara Moților (1938)
Uzinele Malaxa (1940)
Mândra noastră țară (1941)
România în lupta contra bolșevismului (1941)
Nistrul (1943)
Împrumutul de aur (1945)
Floarea reginei (1946) - scurtmetraj
Agnita - Botorca (1947)
Răsună valea (1949)
Toamna în deltă (1951)
La un punct de agitație (1952) - scurtmetraj
Desfășurarea (1954)
Pe răspunderea mea (1956)
Porto-Franco (1961)
Titanic vals (1964)
 
AUDIO Nume mari, ediţia din 26 martie 2015
 
 
 
 
Foto: Scenă din "Titanic-vals" (1964)
 
Scenarist : 
 
București, orașul contrastelor (1936)
Schi de primăvară (1944) - în colaborare cu F. Corlățeanu
Floarea reginei (1946)
Desfășurarea (1954) - în colaborare cu Marin Preda
Pe răspunderea mea (1956) - în colaborare cu George Voinescu
Titanic vals (1964) - în colaborare cu Tudor Mușatescu
 
Foto : Scenă din "Porto-franco"(1961)
 
Premii :
Premiul I la Expoziția Universală de al Paris 1937 – Colțuri din România
Premiul filmului documentar la Festivalul internațional de artă cinematografică, Veneția, 1939 – Țara Moților
Premiul filmului documentar la Festivalul internațional de artă cinematografică, Veneția, 1941 – România în lupta contra bolșevismului
Diploma de onoare a Festivalului internațional de la Karlovy Vary, 1950 – Răsună Valea
ACIN 1977 „pentru merite excepționale în dezvoltarea cinematografiei naționale”
ACIN 1984 – Delta de ici... de colo
Mențiune la cel de-al XIII-lea Concurs Tehnic Internațional al UNIATEC 1984 – Delta de ici... de colo
UCIN 1992 „Diploma de onoare pentru întreaga opera”
UCIN 1996 - Trofeul „Opera omnia”
 
Sursa: ro.wikipedia.com

Etichete documentar,lung-metrajCaragiale,Porto-Franco,Titanic-vals,Laurenţiu Damian,UCIN

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live