Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

5 Februarie 2021
Vizualizari: 322
Comentează add

Încă nu pare a fi lămurită problema finanţării celor patru spitale transferate către Primăria Generală a Capitalei.

Patru spitale din București au un statut incert

atena-teognoste

Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti. Foto: Arhiva/ Captura Google Street View.

La două zile de la transferul a patru spitale bucureștene din administrarea Primăriei Sectorului 1, în cea a Primăriei Generale, nu pare a fi lămurită problema finanțării acestora. Sunt patru spitale mari din București - Floreasca, cel de arși, cel de oftalmologie și Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - pentru care transferul a fost decis printr-o hotărâre a Consiliului Local de Sector, care nu prevede însă și transfer de fonduri. Şi ca primă reacție, primarul general Nicușor Dan a spus că se poate ocupa și de administrarea lor, dacă vor fi asigurați și banii necesari.

De cealaltă parte, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a explicat că ar fi doar o decizie administrativă și că finanțarea spitalelor nu ar fi pusă sub semnul întrebării pentru că trebuie asigurată integral de Guvern.

Reporter: Atena Teognoste - Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a precizat într-o postare pe Facebook că nu a tăiat finanțarea de la cele patru spitale din București. Edilul Sectorului 1 postează o hotărâre a Consiliului Local din anul 2010 prin care a decis trecerea celor patru spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București.

Mai mult, Clotilde Armand face referirea la Hotărârea de Guvern numărul 114 din 2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, unde se spune că aceste unități sunt finanțate integral de stat.

Pe de altă parte, liderul consilierilor PSD de la Sectorul 1, Cristian Tudor, spune că prin hotărârea votată de Consiliul Local, preluare a terenurilor și a clădirilor de către cele patru unități spitalicești înseamnă că pe viitor se autofinanțează. 


Etichete (ii)spitalebucurestifinantare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live