Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

25 Octombrie 2013
Vizualizari: 1315
Comentează add

În a patra săptămînă a acţiunii de protest de lungă durată declanşată de CNS Cartel Alfa, peste 150 de persoane s-au aflat astăzi în faţa guvernului.

Patru săptămâni de proteste ale sindicaliştilor Cartel Alfa

atena-teognoste

Patru săptămâni de proteste ale sindicaliştilor Cartel Alfa.  Foto: Atena Teognoste.

Printre principalele revendicări sunt legate de modificarea legii 62/20111, legea dialogului social, pentru deblocarea negocierilor colective şi dreptul la grevă, garantarea salariului minim de cel puţin 1000 ron pentru anul 2014 şi o reformă a sănătăţii în beneficiul cetăţenilor.

La pichetul de astăzi, au fost reprezentanţi şi ai sindicatelor din metalurgia neferoasă, care solicită guvernului eliminarea certificatelor verzi.

Gheorghe Dragu, preşedintele executiv al federaţiei Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă a declarat că aceste certificate "îngreunează activitatea din industria grea iar în cazul în care se va menţine această subvenţie pentru investiţiile străine se vor pierde locurile de muncă".

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a anunţat, la sfârşitul lunii septembrie, declanşarea protestelor pe perioadă nedeterminată, acestea urmând să aibă loc zilnic, la sediile prefecturilor şi ale partidelor politice, precum şi săptămânal, la guvern.

Sindicaliştii Cartel Alfa sunt decişi să continue mişcările sociale şi spun că nu se vor opri până ce guvernul nu intră într-un dialog social responsabil, în vederea găsirii soluţiilor adecvate problemelor prioritare ale salariaţilor, dar şi a celorlalţi cetăţeni.


Etichete Ştiri BucureştipichetsindicatCNS Cartel AlfaBogdan HossuGheorghe Dragu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live