Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Marţi, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Martie 2017
Vizualizari: 390
Comentează add

Cei 4 sunt inculpaţi în SUA, între care şi doi membri ai serviciului rus de informaţii FSB, în legătură cu atacul informatic masiv care a vizat compania Yahoo între 2014 şi 2016.

Patru persoane, între care 2 spioni ruşi, inculpate pentru atac informatic

radiojurnal

 Pagina portalului Yahoo   Foto: pixabay.com.

Ministerul american al justiţiei a anunţat inculparea a patru persoane, între care doi membri ai serviciului rus de informaţii FSB, în legătură cu atacul informatic masiv care a vizat compania de internet Yahoo între 2014 şi 2016.

În această perioadă au fost compromise cel puţin 500 de milioane de conturi de utilizatori. Este pentru prima dată când guvernul Statelor Unite pune sub acuzare agenţi ruşi pentru atacuri informatice, alături de 2 hackeri, un rus şi un bărbat cu dublă cetăţenie, canadiană şi kazahă, notează Reuters.

Potrivit unui comunicat al Departamentului Justiţiei, cei doi spioni ruşi au protejat, condus, asistat şi plătit piraţi informatici, pentru a desfăşura atacuri în mai multe ţări şi a penetra conturile pe internet ale unor ziarişti ruşi, oficiali ruşi şi americani, ca şi ale angajaţilor mai multor firme private din diferite ţări.

Kremlinul susţine că nu a fost informat de Washington privind acest caz.


Etichete hackeriFSBsecuritateinformatică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live