Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

4 Septembrie 2012
Vizualizari: 2026
Comentează add

Patru britanici, concediaţi pentru că au refuzat să renunţe la purtarea unei cruciuliţe sau să oficializeze căsătorii între homosexuali, îşi vor prezenta cazurile la CEDO.

Patru creștini englezi își acuză șefii de discriminare la CEDO

beatrice-braileanu

Papa Benedict al XVI-lea alături de arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams. Foto: Reuters.

Patru creştini din Marea Britanie care spun că şi-au pierdut locurile de muncă din cauză că au fost discriminaţi pe motive religioase îşi vor prezenta cazurile în faţa Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO).

Unul din cele patru cazuri este cel al lui Nadia Ewida, responsabil de check-in la British Airways, care a fost concediată în anul 2006, după ce a refuzat să renunţe la purtarea unei cruciuliţe, informează BBC.

Alt caz o vizează pe Shirley Chaplin, asistentă la spitalul Royal Devon and Exeter, a fost mutată într-o funcţie care excludea contactul direct cu pacienţii, tot pentru că a continuat să poarte un pandantiv cu cruce.

Gary McFarlane, consilier familial, a fost concediat de fundaţia Relate pentru care lucra după ce a spus că nu poate consilia cuplurile homosexuale.

Lilian Ladele, ofiţer de stare civilă, a fost concediată după ce a refuzat să oficieze ceremonii de căsătorie pentru partenerii de acelaşi sex din nordul Londrei.

Până în prezent cei patru nu au avut câştig de cauză la tribunalele care judecă dosarele legate de probleme de muncă.

În urmă cu câteva luni, organizaţia pentru drepturile omului "Equality and Human Rights Commission" din Marea Britanie, le-a luat apărarea celor patru şi a declarat că judecătorii au dat o interpretare „prea îngustă" legilor privind egalitatea, în cazurile amintite.

În schimb, laicii consideră că o hotărâre în favoarea grupului ar putea "submina grav" legea egalităţii din Marea Britanie.


Etichete CEDOcreştiniMarea Britaniedrepturilibertăţireligie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live