Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Octombrie 2019
Vizualizari: 672
Comentează add

Radio România Actualități va difuza în această seară o piesă de teatru și un documentar pe tema tragediei de la Colectiv.

Patru ani de la tragedia de la Clubul Colectiv

radiojurnal

Arhivă Foto: Răzvan Stancu.

Se împlinesc astăzi patru ani de la incendiul de la Clubul Colectiv în care au murit 64 de oameni și aproape 200 au fost răniți.

Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor în fața clădirii în care se afla clubul.

Şeful statului a aprins o candelă și s-a recules la altarul improvizat de acolo, însă nu a făcut declarații.

Pe de altă parte, premierul în exercițiu Viorica Dăncilă aflată într-o vizită la Zalău a afirmat că sistemul medical românesc a făcut progrese de la tragedia de la Colectiv, însă a precizat că mai este încă de muncă:


Viorica Dăncilă: Mai avem de schimbat și eu sunt alături de orice proiect care aduce siguranță pentru cetățean în România. Este o tragedie care ne-a marcat pe toți și trebuie să facem tot ce este posibil ca aceste lucruri să nu se mai repete.


Reporter: În Capitală va avea loc diseară un marş în memoria victimelor incendiului, acesta va începe la ora 19:30 și se va desfășura de la Piața Unirii până la Piața Bucur unde se află fosta fabrică "Pionierul" în care funcționa clubul distrus la incendiu.

De asemenea, la Timișoara la ora 18:00 se va ține un moment de reculegere în Piața Operei după care se vor aprinde lumânări pe treptele Catedralei Mitropolitane.

Şi Radio România Actualități va difuza în această seară o piesă de teatru și un documentar pe tema tragediei de la Colectiv.

Din acest an în 30 octombrie este Ziua Pacientului cu arsuri, marcată pentru a conștientiza problemele marilor arşi încă nerezolvate în țara noastră.


Etichete tragedieClubul Colectivklaus iohannisviroca dancilaRadio România Actualitățipiesă de teatrudocumentarmars in memoria victimelorpiata bucurincendiupiesa de teatruziua pacientului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live