Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Octombrie 2020
Vizualizari: 143
Comentează add

De sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul spiritual al Bucureștiului, Patriarhul Daniel a oficiat liturghia în aer liber pe Dealul Mitropoliei.

Patriarhul Daniel a oficiat liturghia de sărbătoarea Sfântului Dimitrie

radiojurnal

  Patriarhul Daniel. Foto. basilica.ro.

De sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul spiritual al Bucureștiului, Patriarhul Daniel a oficiat liturghia în aer liber pe Dealul Mitropoliei.
 
La slujbă au putut participa doar 200 de persoane, ca măsură de protecție sanitară în starea de alertă. Pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie a continuat și în timpul slujbei și se va încheia în această seară.
 
Patriarhul Daniel a exprimat în predica sa un gând de consolare față de credincioșii din afara Bucureștiului, care nu au putut să participe la pelerinaj.
 
Patriarhul Daniel: Regretem faptul că din cauza pandemiei nu au putut participa anul acesta și credincioșii din toată țara, ci numai locuitori ai orașului București. Totuși, noi prețuim pe toți cei care au avut în gând să vină la București, ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască sănătate și bucurie și să ne ajute ca în anii următori să putem prăznui cu toată cuviinţa, cu toată libertatea ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, spre slava Preasfintei Treimi și spre a noastră mântuire. Amin!
 
Realizator: Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou se află la București din anul 1774, în timpul războiului ruso-turc. De atunci acesta este ocrotitorul spiritual al capitalei și al Munteniei, a transmis redactorul RRA Remus Rădulescu.
 
 

Etichete (II)Sfântul Dimitrie cel NouDanielliturghie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live