Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (* Meteo * Sport) Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

27 Iulie 2017
Vizualizari: 828
Comentează add

Este pentru prima dată după 1989 când Sfântul Sinod se află în situaţia de a-l judeca pe unul dintre membrii săi pentru abateri de la disciplina bisericească.

Patriarhul Daniel a convocat Comisia pentru statut şi regulamente

remus-radulescu

Patriarhul BOR, Daniel. Foto: patriarhia.ro.

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a convocat, astăzi, Comisia pentru statut şi regulamente ca să se stabilească o procedură de judecare a episcopului Huşilor, Corneliu Onilă, acuzat de presupuse abateri de natură morală.

Ierarhul de la Huşi a fost filmat în ipostaze compromiţătoare, iar Sinodul Mitropoliei Moldovei i-a recomandat să nu mai slujească până când cazul său va fi discutat de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române.

Este pentru prima dată după 1989 când Sfântul Sinod se află în situaţia de a-l judeca pe unul dintre membrii săi pentru abateri de la disciplina bisericească.

Episcopul Corneliu al Huşilor a fost filmat în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un bărbat.

Cazul a fost cercetat de Sinodul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, iar, în urma cercetării, Mitropolitul Teofan a cerut convocarea Comisiei de statut şi, ulterior, a Sinodului permanent pentru a analiza cazul din punct de vedere canonic.

Episcoul Huşilor s-a apărat spunând că imaginle sunt trucate.

De la purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, am aflat că în prezent filmul compromiţător este analizat de o autoritate juridică, iar concluziile vor fi analizate de Sinodul permanent care urmează să se întrunească la 17 august.

Atunci se va decide dacă Episcopul Corneliu va fi supus judecăţii Sfântului Sinod, forul care are atribuţia statutară de a lua decizii în cazurile de abatere disciplinară a unuia dintre membrii săi.


Etichete Patriarhul DanielComisia pentru statut şi regulamenteBORepiscopul HuşilorCorneliu BârlădeanuCorneliu Onilăabateri de natură morală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live