Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

30 Aprilie 2016
Vizualizari: 1450
Comentează add

Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală va fi transmisă în direct la RRA , în cadrul unei emisiuni speciale care va începe la ora 23:30.

Patriarhia Română va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim

remus-radulescu

Foto: Basilica.ro.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt în Sâmbăta Mare, ultima zi înainte de sărbătoarea Învierii Domnului. În cursul serii, o delegaţie a Patriarhiei Române va aduce lumina sfântă cu un avion special, de la Ierusalim la Bucureşti.

Ultima zi din Săptămâna Mare este una a pregătirii în tăcere pentru Sărbătoarea Învierii Domnului.

Liniştea acestei zile este sugerată şi de faptul că nici clopotele nu se trag la biserici.

În Sâmbăta Mare, la Ierusalim, are loc slujba Sfintei Lumini, un ritual ortodox unic în an, în cadrul căruia patriarhul grec al Ierusalimului iese din mormântul Domnului cu lumânările aprinse şi împarte lumină.

O delegaţie a Patriarhiei Române se află la Ierusalim pentru a aduce în ţară, cu un avion special, Lumina Sfântă primită pe mormântul Domnului.

La miezul nopţii, în faţa bisericilor, va fi oficiată Slujba Învierii, care începe cu acest ritual al împărţirii luminii, simbol al luminii spirituale pe care Iisus Hristos a adus-o lumii prin învierea Sa.

Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală va fi transmisă în direct la Radio România Actualităţi, în cadrul unei emisiuni speciale care va începe la ora 23:30


Etichete Patriarhia Română va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim,crestiniortodocsisambata mareinvierea domnului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live