Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Mai 2020
Vizualizari: 1231
Comentează add

Patriarhia Română a transmis preoților mai multe îndrumări privind accesul credincioșilor ortodocși în lăcașurile de cult.

Patriarhia Română a transmis preoților mai multe îndrumări

florin-lepadatu

 

Patriarhia Română a transmis preoților mai multe îndrumări privind accesul credincioșilor ortodocși în lăcașurile de cult, în cimitire și participarea acestora la sfintele slujbe în starea de alertă.

Slujbele vor fi oficiate în aer liber, iar credincioșii vor purta măști și vor păstra distanța de 2 metri între ei.

Ne face o sinteză a acestor îndrumări Remus Rădulescur: "De astăzi bisericile se redeschid, dar în interiorul lăcașelor de cult se poate intra doar pentru spovedanie și rugăciune personală.

Slujbele vor avea loc în afara bisericilor, iar credincioșii vor purta măști și vor păstra distanța de 2 metri între ei în orice direcție.

Patriarhia recomandă persoanelor în vârstă și celor cu probleme majore de sănătate să rămână acasă în timpul slujbelor și să vină la biserică înainte sau după slujbe pentru spovedanie, împărtășanie sau rugăciune individuală.

În perioada de pandemie se va evita atingerea sau sărutarea sfintelor icoane și a sfintelor moaște, precum și a mâinii clericilor.

În lăcașele de cult pot fi oficiate botezuri, cununii și înmormântări, dar cu participarea doar a 16 persoane și cu păstrarea distanței de 2 metri.

În ceea ce privește împărtășania, Biserica Ortodoxă Română nu acceptă utilizarea potirului și linguriței de unică folosință.

Patriarhia anunță că modalitatea de împărtășire comună a credincioșilor în timpul Sfintei Liturghii în vreme de pandemie va fi hotărâtă după data de 1 iunie, în consens cu celelalte biserici ortodoxe."


Etichete patriarhie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live