Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Ianuarie 2022
Vizualizari: 681
Comentează add

În contextul ratei mari de pozitivare, autorităţile reamintesc paşii ce trebuie urmaţi odată ce apar primele simptome de COVID-19.

Pașii ce trebuie urmaţi odată ce apar primele simptome de COVID-19

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Bilanţul cazurilor noi de COVID-19 se menţine de trei zile peste pragul de 30.000 diagnosticat în 24 de ore.

La prânz au fost anunţate alte 31.724, ceea ce reprezintă aproape o treime din numărul de teste efectuate, care a depăşit din nou 100.000.

În contextul ratei mari de pozitivare, autorităţile reamintesc paşii ce trebuie urmaţi odată ce apar primele simptome ale bolii.

Febra, tusea, senzaţia de oboseală, pierderea bruscă a gustului sau a mirosului, durerile musculare, de cap sau în gât - sunt posibile semne de infectare cu coronavirus, iar testarea trebuie să se facă imediat.


Reporter: Mihaela Enache - ”Un test rapid se poate face gratuit în 4.000 de cabinete ale medicilor de familie din țară și la un preț minim în 138 de farmacii. Acestea pot fi identificate în listele publicate pe site-ul Ministerului Sănătății și pe cele ale DSP-urilor. Rezultatul pozitiv la un test rapid trebuie confirmat cu analize de laborator. În București există posibilitatea testării gratuite Real-Time PCR în peste 30 de spitale, însă doar după ce se înregistrează o solicitare în acest sens la DSP. În restul țării, testarea este în principal asigurată la domiciliu de serviciile de ambulanță. După ce o persoană a fost confirmată cu COVID-19, în primul rând, trebuie să ia legătura cu medicul de familie, ulterior se poate adresa și unui centru de evaluare în ambulatoriu pentru consultație și tratament. La acest moment sunt funcționale peste 200 de astfel de centre, ce pot fi identificate, de asemenea, pe site-urile oficiale. Dacă simptomele se manifestă agresiv, trebuie apelat numărul unic de urgență 112.”


Etichete mascamastivirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live