Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Liviu Zamora

28 August 2012
Vizualizari: 5573
Comentează add

Elena Mindru a ocupat anul acesta poziţia secundă la concursul internaţional ''Montreux Jazz Voice Competition.''

Paşaport Internaţional de Jazz pentru Elena Mindru Paşaport Internaţional de Jazz pentru Elena Mindru - Conține audio

liviu-zamora

Elena Mindru ne-a adus o mare bucurie, nouă iubitorilor de jazz din România, cucerind anul acesta poziţia secundă la cel mai valoros concurs internaţional: ''Montreux Jazz Voice Competition.''

În luna iulie, între 2-4 , în Montreux, Elveţia, la cel mai important festival de jazz din lume, tânăra clujeancă de 24 de ani a reuşit ca din 69 de participanţi din 26 de ţări, în faţa unui juriu internaţional prezidat de marele Quincy Jones, să câştige pozitia aIIa, dar şi Premiul publicului, ce înseamnă doar el o mare realizare.

Venind dintr-o familie de mari iubitori de muzică, Elena Mindru a început din clasa I să studieze vioara în principal şi pianul în secundar, însă întâlnirea cu jazz-ul s-a petrecut abia  când Elena a terminat clasa aVII-a.

A urmat apoi nu liceul de muzică ci unul real dar declick-ul se produsese.

La sfârşitul liceului aplică pentru o bursă la celebrul Berklee College of Music din Statele Unite.

Este admisă dar bursa neacoperind complect cheltuielile renunţă la visul american.

Se înscrie şi urmează Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca la secţia de compoziţie ca apoi să îşi continue studiile în jazz în Suedia, în cadrul unui program masteral numit Nordic Master of Jazz ce o va duce pe compatrioata noastră şi în Finlanda cât şi în Norvegia.

Academia de Muzică din Danemarca a admis-o ca masterandă chiar a doua zi după ce s-a prezentat la audiţii, fiind singura vocalistă din toate generaţiile şi singura româncă , până acum.

Porţile Europei şi scenele lumii îi stau deschise în cale dar Elena a ales Clujul reşedinţa ei de viaţă, locul unde îşi are familia, prietenii şi admiratorii ei, acum.


Etichete

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live